И днес ще остане необичайно топло за края на февруари с максимални температури между 15° и 20°. Преди обяд ще е предимно слънчево, на места с мъгли.

След обяд от север облачността ще се увеличава и на места в североизточната половина от страната ще превали дъжд. С умерен и силен вятър ще започне да нахлува по-студен въздух и през нощта срещу неделя на много места в Североизточна България и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг.

В планините ще преобладава слънчево време. Максималните температури на височина 1200 метра ще бъдат около 11°, на 2000 метра - около 3°. След обяд от север облачността ще се увеличава и до вечерта на места ще превали дъжд, над 2000 метра - сняг. Ще духа силен северозападен вятър и температурите ще започнат да се понижават.

В неделя облачността ще е по-често значителна, на отделни места, главно в Централна и Източна България, ще има и слаби валежи от дъжд и сняг. С продължаващото застудяване температурите ще се понижат значително. В понеделник облачността ще е предимно значителна, а в североизточните райони и в планините ще превали слаб сняг.

Във вторник ще бъде почти без валежи. Ще започне затопляне, което ще продължи и в сряда, когато ще бъде и предимно слънчево.

*Кадър: БНТ