Сгъваемият смартфон се продава в комплект с мъжки или дамски Huawei Watch GT 3
 
Сгъваемите смартфони са еднакво функционални и красиви – това е основното послание, което носи новият Huawei Mate Xs 2. Устройството на китайския технологичен гигант вече се предлага от A1 в комплект с „умен“ часовник Huawei Watch GT 3.

Новата генерация на смартфоните със сгъващ се екран предлага ред нови функционалности и подобрения спрямо предходните модели.

Очаквано, най-голямо впечатление прави True-Chroma екранът на Huawei Mate Xs 2. Когато се използва като класически смартфон, той е с диагонал от 6,5 инча, което го прави удобен за работа в движение. При необходимост от повече пространство за продуктивност или мултимедия, OLED панелът се разгъва до 7,8 инча и така премахва нуждата от отделен таблет.

„Сърцето“ на Huawei Mate Xs 2 е флагманският процесор Qualcomm Snapdragon 888 4G, който е комбиниран с 8 GB оперативна памет. Потребителският интерфейс е EMUI 12 с поддръжка на услугите от екосистемата на Huawei.

True-Chroma камерите на Huawei Mate Xs 2 са пълен комплект – 50-мегапикселовата основна е с лазерен автофокус, като към нея има ултраширокоъгълна и телефото обектив с оптична стабилизация. Селфитата пък са поверени на 10,7-мегапикселов модул.

Батерията е с обем от 4600 mAh, който поддържа 66-ватово бързо зареждане HUAWEI SuperCharge.

Всеки, който избере черния Huawei Mate Xs 2, ще получи като подарък мъжкия смарт часовник Huawei Watch GT 3 също в черен цвят. Към дамите е насочена комбинацията от бял сгъваем смартфон и бял „умен“ часовник.

Мъжките (46 мм) модели на Watch GT 3 са с 1,43-инчов AMOLED екран, а дамските (42 мм) са с по-компактен 1,32-инчов панел. Те поддържат множество функционалности, свързани както с активния начин на живот, така и с продуктивността в комбинация със съвместимо устройство – като в същото време не правят компромис с дизайна.
 
Комплектът Huawei Mate Xs 2 и Huawei Watch GT 3 е в продажба онлайн на A1.bg на цена от 2 489,99 лв. в брой или 118,99 лв. на изплащане с план A1 ONE 34,99. Промоцията продължава до 19 август.