Клиентите на А1 вече могат да се възползват от още по-атрактивни условия за разговори и мобилен интернет по време на пътуване в чужбина. С новите условия на тарифен план A1 Roaming Revolution частните клиенти на телекома ще могат да ползват в Европейския съюз минути, SMS и MB според националния си план и политиката за справедливо ползване. А в над 100 дестинации извън ЕС ще разполагат с преференциални цени за разговори и 500 MB срещу дневна такса по зони, започващa от 4,99 лева. 
Бизнес клиентите на А1 също могат да се възползват от по-добри условия с обновения роуминг план BusinessRoaming Revolution без дневна такса в рамките на ЕС при потребление до 1000 МВ на ден. 
 
По време на пътуване в чужбина клиентите ще бъдат таксувани за роуминг услуги според зоната, в която са, а не на държава, както досега. Отпада и таксата за реактивация при спиране и повторно включване на роуминг плана. Така дори при по-дълги пътувания, с повече включени дестинации, те могат да предвиждат разходите си за комуникационни услуги. С по-благоприятните условия на роуминг тарифите потребителите вече няма да се нуждаят да спират мобилните си данни и да разчитат само на Wi-Fi мрежи.
За Македония, Сърбия, Турция и Великобритания (Зона 2) роуминг планът предоставя на частните клиенти неограничени минути за разговори и 500 MB дневно срещу такса от 4,99 лева. За бизнес потребителите в плана са включени 1000 МВ, а дневната такса в тази зона е 5,99 лева без ДДС.

В Зона 3 са включени 18 държави, сред които Швейцария, Черна гора и Албания, а пътуващите абонати на А1 могат да се възползват от 500 MB дневно и преференциална цена от 0,59 стотинки на минута срещу 9,99 лева на ден. В зона 3 бизнес клиентите ще могат да разговарят на цена от 0,49 лева на минута и да сърфират в рамките на 1000 МВ срещу 14,99 лева без ДДС на ден.

Четвъртата зона включва най-голям брой държави, сред които екзотичните дестинации Египет, Тунис, ОАЕ, Малдиви, Доминиканска република, Катар, Виетнам и много други. Пакетът за Зона 4 е на дневна цена от 19,99 лева и включва 500 MB и 1,99 лева цена на минута за изходящи и входящи повиквания. За бизнес абонатите са предвидени 1000 МВ на ден, дневната такса в тази зона е 29,99 лева без ДДС, а цената за минута разговор е 1,59 лева без ДДС.

Всички страни, които не са включени в останалите зони, попадат в Зона 5. Тя е без дневна такса, като за частните клиенти цената за 1 MB е 9,99 лева, а за бизнес абонатите – 7,99 лева без ДДС. Входящите и изходящи повиквания за потребителите струват 2,99 лева на минута, а за бизнес клиентите - 1,99 лева без ДДС на минута.

Революционните роуминг планове на А1 предлагат на клиентите спокойствие и сигурност при пътуване в чужбина. С тях абонатите могат да комуникират свободно и да използват интернет на преференциални цени в над 130 държави в цял свят. През мобилното приложение Моят А1 клиентите лесно могат да управляват плановете и разходите, свързани с тях, както в Европа, така и по целия свят. 
Новите революционни условия на роуминг плановете могат да бъдат активирани еднократно чрез безплатен SMSс текст „ОК“ на кратък номер 17280 (за частни клиенти), на номер 17920 (за бизнес клиенти) или през платформата Моят А1.

Тагове:
А1