Orange, един от водещите в света телекомуникационни оператори, който присъства на 18 пазара в Африка и предлага широко портфолио от услуги, ще бъде първият оператор, който прие новаторската система за сателитна комуникация в средна околоземна орбита (MEO). Системата от следващо поколение на SES, експоненциално разширява своите потребителски и бизнес услуги и стартира своята дейност в Централноафриканската република.

O3b mPOWER, която се разработва в момента, е единствената в света система за широколентов достъп през сателити, които се намират извън геостационарна орбита (NGSO), с изцяло осигурено финансиране. Разположена само на 8000 километра от Земята, системата ще захранва решения с висока пропускателна способност с ниска латентност, които могат да бъдат интегрирани безпроблемно в съществуващите наземни мрежи. Когато започне да функционира през 2022 г., O3b mPOWER ще предостави терабайтова комуникация в глобален мащаб, за да задвижва дигиталната трансформация и достъп до облачни услуги практически навсякъде на планетата.

Съзвездието от гъвкави O3b mPOWER сателити в средна околоземна орбита ще имат висока пропускливост, ниска латентност, всеки с до 5000 напълно управляеми лъчи, които могат да се изместват и мащабират в реално време, за да отговорят на нуждите на клиентите. Системата е много подходяща за вътрешен клетъчен обмен и симултанен обмен в международни приложения за IP трънкинг.

Orange един от клиентите, които на най-ранен етап се възползва от услугите на SES от ново поколение, управлявани от O3b MEO, още през 2017 г. Orange е стратегически партньор на SES с голямото си присъствие в Африка и Близкия изток и със сателитен порт в няколко държави на континента. С O3b mPOWER Orange значително ще увеличи възможностите си чрез сателитна свързаност с ника латентност, за да поддържа растежа на търсенето на честотна лента, водено от непрекъснато нарастващата клиентска база, новите цифрови приложения и финансовите услуги. Революционната система ще позволи на Orange да предложи висока широколентова и безпроблемна свързаност, като същевременно ще разшири географския си обхват. Освен това Централноафриканската република и Orange ще използват единствената мулти-орбитална мрежа в света, използвайки сателитите в средна околоземна и геостационарна орбита на SES за свързване и агрегиране на 2G/3G трафик от отдалечени базови станции в цялата страна до основната мрежа в столицата Банги. Това дава на оператора единен източник за клетъчна свързаност и основен IP трафик, както и безпроблемно превключване между услугите в средна околоземна и геостационарна орбита.

„Радваме се да бъдем партньори и сред първите компании, които интегрират това нововъведение заедно със SES, за да можем да предложим висококачествена свързаност в най-отдалечените места на Централноафриканската република. Това дългогодишно партньорство напълно се привежда в съответствие с нашата мисия за изграждане на по-интелигентни и отворени мрежи за преодоляване на цифровото разделение в Африка и за увеличаване на скоростта и географския обхват на нашата мрежа“, заяви Жан Люк Вюлемин, изпълнителен вицепрезидент в Orange International Networks Infrastructures and Services. „Това ново споразумение е много важен етап както за нашите компании, така и за цялата индустрия. С иновативната система O3b mPOWER

Orange и SES правят революция на пазара на телекомуникациите и начинът, по който мрежите могат да бъдат разширени и подобрени“, заяви Джей Пи Хемингуей, изпълнителен директор на SES Networks. „Със своята способност да захранва широк спектър от телекомуникационни нужди, включително клетъчен обмен на данни и високоефективна облачна свързаност, O3b mPOWER - заедно с останалата наземна инфраструктура - е от ключово значение за свързването на отдалечени региони по най-икономически изгодния начин.“