SPI International придоби холандския телевизионен и видео бранд Film1, от компанията Sony Pictures Television (SPT) Networks. На 1 август тази година компанията ще придобие бранда Film1 изцяло и ще разполага с четири платени филмови услуги към Film1 – Film1 Premiere, Film1 Drama, Film1 Action и Film1 Family. SPI ще продължи да предлага както линейни канали, така и дигитални услуги в Холандия. За момента Film1 предлага холандски и международни продукции по своите филмови канали, които са достъпни по кабелни, DTH и IPTV платформи.

„Щастливи сме да обявим придобиването на брандовете на Film1 в Холандия. SPI предоставя филмови услуги на хиляди потребители в 45 държави от повече от 20 години. Като “Домът на добрите филми”, SPI безспирно се стреми да предлага най-доброто и най-завладяващото съдържание на своята публика по целия свят. Чрез добавянето на брандовете на Film1 към нашия разнообразен асортимент от линейни канали и модерни дигитални услуги, с гордост ще споделим изключителна селекция от премиум съдържание с всички любители на филмите в Холандия“ - сподели Берк Узиял, Изпълнителен директор на SPI International. 

SPI International предлага линейни и дигитални филмови услуги, посредством ползването на няколко екрана, за едно уникално изживяване. Под ръководството на SPI, Film1 ще включва голямо разнообразие от най-добрите филми от световни дистрибутори, до които зрителите ще имат достъп от всякакви устройства. 

Придобиването на брандовете от Film1 е сериозен показател за ангажимента на SPI за разрастване на успешната и разнообразна мрежа на компанията в Европа. Като част от големия брой територии, включващи сделки с продуценти на висококачествено съдържание и дистрибуционни партньори, Film1 ще съдържа богат набор от премиум съдържание, което отговаря на различните вкусове и нужди и ще бъде излъчвано изцяло без реклами в Холандия.