Нов сателитен оператор вероятно ще се появи от месец септември тази година. Името му е Polaris media.

От вчера има и работещ сайт polarismedia.bg, където може да се видят пакетите и каналите които ще излъчва. Прави впечатление, че сайта наподобява като визия и подредба този на Булсатком, но като списък с излъчвани канали пакета на А1. Проверка в търговския регистър показва , че това е нова фирма регистрирана в Димитровград.

Източници на ТВНовини, съобщават , че вероятно новият оператор ще ползва капацитета на А1 и някой канали от пакета на Булсатком. Като кодировка в момента и на честотите на А1 и на тези на Булсатком е закачена Nagravision и вероятно тя е за новия оператор Polaris.

Интересното е, че същото име използва сръбския оператор излъчващ от сателит Bulgariasat1. ТВНовини се свърза с разпространители на права за телевизионни канали , от където съобщиха, че все още никой не подписал договори с новия оператор но това вероятно ще стане скоро, тъй като той още не е стартирал.

Освен сателитна тв, Polaris ще предлага и ,iptv и пакети с интернет става ясно от сайта на оператора .

Така ако информацията се потвърди официално от 1 септември 2021 г., в България ще имаме 5 сателитни оператора А1, Булсатком, Виваком, Неосат и Polarismedia.