Хидратацията на кожата е от ключово значение. Зимата е време, когато влажността във въздуха намалява значително. Използвайте качествени хидратиращи продукти за кожата, като кремове и лосиони. Избягвайте сапуни, които изсушават кожата и по-добре се насочете към нежни почистващи средства.

Защита на кожата от слънцето със сигурност не е за подценяване! Макар че слънчевите лъчи през зимата не са толкова интензивни, използването на сълнцезащитен крем за лице и тяло е задължително. Слънцето може да причини сериозни увреждания дори през студените дни.

Пилинг на кожата - почистването на мъртвите клетки от повърхността на кожата е важно за поддържане на здрав и светъл тен. Използвайте ексфолианти, за да избегнете дразнене и изсушаване. И все пак не прекалявайте, тъй като може да увредите кожата. Освен това използвайте качествени ексофиални за вашия тип кожа.

Влажен въздух в помещението - използвайте увлажнители в дома си, за да поддържате оптималната влажност във въздуха. Това е особено важно, когато отоплителните системи изсушават въздуха в помещението.

Топло обличане:

Защитавайте кожата си от студа, носейки шапки, шалове и ръкавици. Студените въздушни струи и ниските температури могат да допринесат за увреждане на кожата. Добре е да ползвате кремове за ръце и тяло, които да хидратират допълнително кожата.

Подхранваща диета - включете хранителни продукти, богати на витамини и антиоксиданти, като зеленчуци, плодове, орехи и риба, във вашата диета. Тези съставки подпомагат здравето на кожата отвътре навън.

Пиенето на достатъчно вода е основен елемент от здравето на кожата ви. Зимата може да допринесе за изсушаване на тялото, затова поддържайте хидратацията на кожата си на оптимално ниво.

Спазвайки тези съвети, ще имате здрава, хидратирана и защитена кожа през зимата. Помнете, че грижата за кожата е индивидуален процес и вероятно ще е необходимо да адаптирате рутината си според конкретните нужди на вашата кожа.