“Българската федерация по тенис започна провеждането на тенис лагери.” Това беше съобщено и в медиите наскоро. Защото спортът не бива да почива, дори по време на пандемия. Особено по време на пандемия. Спортът е здраве, а тренировките са сигурен начин да се чувстваме добре. 

Но има хора, за които активният начин на живот се превръща в професия и това се случва още в най-ранна детска възраст. Провеждането на тенис лагери, чиято цел е засилена подготовка на младите надежди в този спорт, отчита положителна тенденция и огромен интерес от страна на подрастващото поколение към ракетата и топката. 

За да се запази обаче първоначалният ентусиазъм, е нужна много работа, както от страна на самите тенисисти, така и от страна на техните клубове и треньори, които да съумеят да разпалят нужния спортен хъс за победа. В тази насока се опитва да работи и БФТ, така че да подкрепи всяко дете, чиято мечта е да играе на професионален корт един ден.

Родният тенис и младите надежди, за които тепърва ще чуваме

Организирането на спортни събития под формата на лагери е възможност, която определено ще създаде конкурентна среда за младите тенисисти и ще ги сблъска с професионалната спортна обстановка отрано. От плановете за този тип мероприятия разбираме, че ще се работи с цел приобщаване на максимално голям кръг млади състезатели и техните клубове, които да обменят опит помежду си. Тренировките имат за цел да развият техническите и тактическите компоненти от играта и да усъвършенстват работата в екип, набляга се на различни видове упражнения за повишаване физическата култура и т.н.

Наред със спортните лагери, които ще бъдат насочени към деца в различни възрастови групи: между 9 и 18 г., се работи по посока сътрудничество с водещи среди в тениса (Чехия). Подобни партньорства имат за цел да създадат по-благоприятни условия за развитието на младите български таланти.

Освен активната работа по спортни събития, има и друго, което вълнува ангажираните в сферата лица. Има ли шанс за увеличен интерес от страна на спонсорите, какъвто се наблюдава при футбола през последните години? Това е въпрос, на който много хора се надяват да чуят положителен отговор. Тук е мястото да се спомене склонността на бетинг компаниите (вижте какво казват nostrabet.com подробно за Бет365) да спонсорират спорта и финансово да подпомагат и насърчават изявени и талантливи младежи. 

В заключение можем да кажем, че имената, които ежегодно отбелязват успехи и за момента ни звучат непознато, не след дълго ще се превърнат в легенди, за които цялата страна ще говори. Но за целта е важно всички, които имат възможност, да застанат зад тяхното развитие.