Обществена тайна е, че развитието на електронните спортове в световен мащаб продължава с пълна пара. Хиляди компании спонсорират развитието на състезанията по компютърни игри и това не е случайно. Букмейкърите също имат изгода от съществуването на този тип надпревари, тъй като много играчи ги харесват и често залагат на тях. И, ако се питате, в застой ли са електронните спортове към момента и има ли промяна в интереса към тях, прочетете тази статия докрай. 

Как се развиват електронните спортове към 2022 година?
 
За застой при е-спортовете, не може да става и дума. Инвестициите в тази индустрия са наистина големи, а коефициентите на хазартните оператори растат лавинообразно. Почти няма букмейкър, който да не предлага eSports в сайта си. Пълнолетни лица от всички страни не спират да търсят горещите пазари за залагане на електронни спортове и практикуват хобито си постоянно. Организират се нови събития, излизат още по-увлекателни игри, а зрителите се увеличават. 

Анализаторите твърдят, че към 2023 г. зрителската аудитория наблюдаваща съревнованията на компютърни игри, ще бъдат над 650 млн. души. Много от тях няма да пропуснат шанса си да заложат на любимите им отбори и играчи. Медиите пък постоянно отразяват нарастващия интерес, както и състоянието на esport индустрията, тъй като от нея се интересуват хора от всички възрастови групи. На фона на това, няма как да се говори, че има спад в популярността. 

На какви еСпортове и игри залагат играчите?
 
В наши дни залагащите на еСпортове имат своите предпочитания. Някои се насочват към екшъните, други към стратегиите, а трети към спортните заглавия. По-важното за играчите, е да получат високи ставки, възможност за гледане на събитията на живо и разнообразни пазари. Всичко това се взима предвид от бетинг компаниите и те осигуряват добро изживяване. 

Разбира се, повечето потребители на сайтовете за залози предпочитат най-популярните игри, сред които са Counter Strike: GO, League of Legends, DOTA 2, StarCraft, FIFA и прочие. За тези заглавия се организират огромни турнири, както в Европа, така и в много други места по света. С напредъка на времето обаче идват още хитове, а тази тенденция ражда още по-интригуващи състезания. 

Не можем да не признаем и редицата български успехи на този вид спортове. Имаме немалко геймъри, които доказаха своите страхотни способности по световните зали. Да се надяваме, че родните таланти ще продължат да носят славата на България и ще бъдат едни от най-добрите.

Какво ще стане с електронните спортове в бъдеще?
 
По всяка вероятно ще продължат да се развиват напред и нагоре. Още от сега се наблюдават нови тимове, които искат да пробият на различни игри, каквито са Фифа, Rainbow Six, Overwatch, Mortal Kombat и така нататък. Тепърва ще слушаме и за тези eSports шампионати, защото погледите на играчите са насочени към тях. Що се касае до залаганията, те също няма да спрат, а тъкмо обратното. Те ще бъдат част от всяка бетинг платформата, което е напълно нормално да се случи.

И, след като надникнахме в кухнята на е-спортовете, е време да сложим край на тази публикация. Вярваме, че ви е било интересно да научите повече за състоянието и възхода на електронните спортове и залози и може да очаквате още любопитни новини по тази актуална за вас тема.