Ароматът на любимия парфюм е нещо, което много хора искат да задържат през целия ден. Въпреки това, често се случва парфюмът да избледнее само няколко часа след нанасяне. Ако искате да се наслаждавате на аромата си по-дълго време, следвайте тези прости трикове и съвети.

  1. Изберете правилната концентрация на парфюма

Различните концентрации на парфюми имат различна трайност. Парфюмите (Parfum) съдържат най-висока концентрация на ароматни съставки и са най-дълготрайни. Тоалетната вода (Eau de Toilette) и одеколонът (Eau de Cologne) са по-леки и изискват по-често нанасяне. За по-дълготраен аромат, изберете парфюм с по-висока концентрация.

  1. Нанесете парфюма на правилните места

Парфюм се нанася най-добре на пулсовите точки, където кръвоносните съдове са най-близо до повърхността на кожата. Тези точки включват китките, врата, зад ушите, вътрешната страна на лактите и зад коленете. Топлината на тялото на тези места помага за по-добро разпространение и дълготрайност на аромата.

  1. Хидратирайте кожата си

Хидратираната кожа задържа аромата по-дълго. Нанесете неароматизиран лосион или вазелин на местата, където ще нанасяте парфюма. Това ще създаде бариера, която ще задържи аромата и ще го направи по-дълготраен.

  1. Не разтривайте парфюма

Много хора имат навика да разтриват китките си една в друга след нанасяне на парфюм. Това обаче разгражда ароматните молекули и намалява трайността на аромата. Вместо това, просто напръскайте парфюма и го оставете да изсъхне естествено.

  1. Съхранявайте парфюмите правилно

Правилното съхранение на парфюмите е от съществено значение за запазването на техния аромат. Дръжте ги далеч от пряка слънчева светлина и топлина, които могат да разградят ароматните съставки. Съхранявайте ги на хладно и тъмно място, например в оригиналната им опаковка или в шкафа.

  1. Използвайте парфюмен комплект

Много парфюми се предлагат с допълнителни продукти като душ гелове и лосиони за тяло от една и съща серия и еднакъв аромат. Използването на цялата гама продукти ще помогне за наслояването на аромата и ще го направи по-дълготраен.

  1. Нанесете парфюм на косата си

Косата задържа аромата по-дълго от кожата. Нанесете малко количество парфюм на четката за коса и я прокарайте през косата си. Избягвайте директното пръскане върху косата, тъй като алкохолът в парфюма може да изсуши косата.

  1. Подновявайте аромата през деня

За да поддържате аромата си през целия ден, носете малка бутилка от парфюма си или ролербол в чантата си. Така ще можете да подновявате аромата когато е необходимо.

С тези прости трикове и съвети ще можете да се наслаждавате на любимия си парфюм по-дълго време. Изберете правилната концентрация, нанесете на пулсовите точки, хидратирайте кожата и съхранявайте парфюмите правилно, за да извлечете максимума от вашия аромат. С малко внимание и грижа, вашият парфюм ще остане с вас през целия ден.