Не е тайна, че доброто здраве е от съществено значение за щастливия и продуктивен живот. За съжаление обаче много хора не осъзнават, че за липсата на енергия и лошото качество на съня им могат да допринесат и други фактори, освен натовареният начин на живот или неправилното хранене. Паразитите в организма често могат да бъдат невидимият виновник за умората и безсънието, тъй като могат да нанесат хаос на имунната система.
 
Заразяването с паразити често предизвиква системно възпаление, което може да затрудни възстановяването на организма през нощта и да ви накара да се чувствате изтощени през деня. Ако търсите облекчение за енергийните си нива или проблемите със съня, проучването на въпроса дали паразитите не са основна причина за това, може да внесе така необходимата яснота в ситуацията.

Какви са причините за липсата на енергия и лошия сън?

Липсата на енергия и лошият сън могат да бъдат причинени от различни причини, включително паразити. Паразитите са организми, които живеят от други организми и се хранят с материали като кръв или клетъчна течност, за да оцелеят. Тъй като тези паразити се наслаждават на безплатната си храна, тялото ви получава по-малко хранителни вещества, отколкото обикновено, и не разполага с достатъчно енергия, за да продължи основните телесни функции. 

Освен това паразитизмът може да наруши циркадния ви ритъм - вътрешната система, която регулира режима на съня. Всички сме имали една-две безсънни нощи поради стрес и инфекции на синусите, но в някои случаи лошият сън и загубата на енергия всъщност се дължат на наличието на паразитни организми в тялото ви. 

Ако можете да се отнесете към този проблем, помислете дали да не потърсите причината за това - тя може да е признак за паразитизъм. Естественият начин да се отървете от паразитите могат да бъдат природни продукти, като Germivir или Vermixin.

Възможно ли е паразитите да са причина за липсата на енергия и лошия ми сън?

Ако се чувствате по-уморени от обикновено и имате проблеми със съня, това е основателна причина за безпокойство. Възможно е паразитите да са виновни за умората и липсата на сън. Макар че идеята може да звучи странно, важно е да се признае, че това не е необичайно явление. 

Посочването на паразитите като основна причина изисква допълнителна проверка - може да се дължи на други проблеми, като стрес или заболяване, но паразитизмът не трябва да се пренебрегва или отхвърля. Така че, ако имате усещането, че напоследък ви липсва енергия или имате проблеми със съня, търсенето на паразитни инфекции може да даде някои отговори и облекчение.

Заключение

В заключение, ясно е, че лошите енергийни нива и липсата на дълбок сън могат да имат няколко потенциални причини. От хормонален дисбаланс до недостиг на хранителни вещества и всичко между тях - вероятно има нещо, което стои в основата на изтощението, което чувствате. 

Една от възможностите са паразитите, особено като се има предвид разпространението им в много популации. Ако смятате, че случаят може да е такъв, е важно да разговаряте както с лекар, така и с диетолог, за да прецените дали паразитите допринасят за липсата ви на енергия. Независимо от причината, разумно е да практикувате техники за оптимизиране на начина на живот, като например техники за намаляване на стреса и съсредоточаване върху консумацията на богати на хранителни вещества храни. 

С известни усилия и отдаденост можете да се сбогувате с дните, в които усещането за енергия изглежда невъзможно.