Залозите при онлайн букмейкърите станаха ежедневие. Стотици хиляди са играчите, които създадоха своите акаунти в бетинг сайтовете, за да залагат на футбол, бокс, волейбол, баскетбол, хокей и други известни спортове. По-интересното е, че хазартните оператори пуснаха в интернет платформите не толкова традиционни спортни събития, на които може да се залага. В този ред на мисли, решихме да ви представим топ 5 класация на нетрадиционните спортове за онлайн залози.

1 – Залагане на електронни спортове
 
Пишейки за нетрадиционни спортове в сайтовете на букмейкърите, няма как да подминем електронните спортове. Това се тази компютърни игри, на които се състезават различни играчи и отбори в мрежа. Разнообразието на жанровете е голямо и включва екшъни, спортни игри, приключения, стратегии и други. Най-известните заглавия до момента са: CS:GO, StarCraft, DOTA 2, League of Legends, FIFA, Rainbow six и още няколко. Турнири се провеждат във всяка точка на Европа и света, а зрителите нарастват с всеки изминал ден, заради наистина силната емоция. 

Така наречените eSports, са едно от най-честите предложения в уебсайтовете за спортни залагания. За разнообразните събития се предлагат добри коефициенти, както и множество опции за залог. Почти няма оператор, който да не е прибавил е-спортове за залози на страниците си. Ето защо, решихме да ги представим на първо място в тази наша кратка, но изчерпателна класация. 

2 – Дартс залози онлайн
 
Играта дартс, не сред традиционните спортове, но пък е позната на немалко хора. В нея състезателите хвърлят стрелички по мишена и се стремят да постигнат най-добър резултат. В миналото тези състезания се провеждаха в пъбовете и баровете, но сега вече има специални игрални зали, където се практикуват. Разбира се, интересът към този спорт, не остана незабелязан от букмейкърските къщи в интернет и те побързаха да го добавят към предложенията си. 

Спортът на име дартс, е разпространен предимно в Западна Европа, но вече има своите привърженици и в България. Те не се колебаят да се насочат към онлайн залозите, тъй като смятат, че познават играта отблизо и могат да дадат прогнози носещи съответните награди. 

3 – Снукър в бетинг платформите
 
Ако не знаете, какво е снукър, то тогава ще обясним, че играта много наподобява на класическия билярд, който се играе на маса с щеки и топки. Най-известната спортна надпревара се нарича „Световно първенство по снукър“ и се провежда в известния театър „Крусибъл“. Тази емоционална игра докосва сърцата на залагащите, тъй като има гарантира ударна доза адреналин. Наградните фондове са впечатляващи, а тръпката от изживяването е гарантирана. И, ако сте фенове на снукъра, можете да го заварите в почти всеки сайт за онлайн залози.

4 – Крикет в букмейкърските сайтове
 
Ако трябва да бъдем реалисти, един от най-нестандартните спортове, в букмейкърските сайтове, се казва крикет и дори има представителство в България. Тази игра бухалка и топка, е зародена във Великобритания и не може да се похвали с огромна фенска маса, но пък за сметка на това е емоционална и завладяваща. Това не убегна от погледа на компаниите предлагащи спортни залози и те я прибавиха сред възможните варианти за потребителите. Естествено, от това се възползваха любителите на този спорт в Англия, Австралия, Нова Зеландия и други страни.

5 - Футзал залагания
 
Футзал е също нетрадиционен спорт, макар че е известен на много хора. Става дума за футбол в зала на малки вратички, като в световен мащаб има голям брой отбори, които го практикуват. В наши дни, не е чудно да видите такива състезания в сайтовете на букмейкърите, където се предоставят и високи коефициенти. Ето защо, поставяме тази дисциплина на третото място.