Тенденциите в света на спортната мода не спират да ни изненадват с оригинални дизайни, чиято цел е преди всичко да привличат вниманието и да създават една атрактивна визия, която да мотивира за активно спортуване. Въпреки че дизайнът на дрехите е от особено значение при избора на спортно облекло, най-важния фактор си остава удобството и комфорта.


Коя материя е подходяща за спортно облекло? 
Всяка спортна дисциплина изисква различно движение на тялото и следователно специфичен вид облекло, но основните качества, които трябва да притежавдат спортните дрехи са хигиена, качество на материалите и комфорт. 

Памукът е крайно неподходяща материя за спортно облекло, колкото и противоречиво да звучи, тъй като това е много удобен материал. Памукът не е подходящ за физически упражнения, тъй като при изпотяване течностите се абсорбират от тъканта и това води до натрупване на бактерии върху кожата, докато се тренирате. Това причинява неприятна миризма, дължаща се на натрупването на пот, която остава върху дрехите. 

За разлика от памука и естествените влакна, антибактериалните тъкани предотвратяват натрупването на микроби по дрехите и по този начин предпазват кожата от бактериите, които предизвикват лошата миризма. Основната разлика е, че тези тъкани са дишащи, и по този начин предотвратяват натрупването на пот. 

Освен това антибактериалното облекло предотвратява размножаването на микроби в тъканите, които могат да останат по дрехите след изпиране. Синтетичните материи, като полиестер и спандекс (еластан), не позволяват на бактериите да се размножават, тъй като те не се задържат върху тях и след изпиране са напълно чисти.   

В сайта на Bolf ще намерите разнообразие от модели, изработени от първокласни материали, които не позволяват на потта да полепне по тъканта и да предизвика неприятна миризма или кожни заболявания. Разгледайте най-новата им колекция на Bolf.bg

Какви дрехи да изберете в зависимост от спорта, който практикувате? 
Дрехите за спорт не винаги трябва да са широки и свободни. Някои видове спорт наистина изискват свободни дрехи, но при други тесните дрехи значително подобряват постиженията. Затова е добре да знаете, че подходящото облекло за спорт зависи от дисциплината, която практикувате. 

 Широките дрехи са идеални, ако вдигате тежести, при което ръцете ви се нуждаят от подвижност, а торсът не се натоварва директно. Спортове като баскетбол и футбол, както и бойните изкуства също се практикуват с широки дрехи, въпреки че във футбола, забелязваме тенденция тениските и панталоните да стават все по-тесни. 

Тесните спортни дрехи са идеални за упражнения, които изискват необичайни пози и известна гъвкавост на облеклото. Такъв е случаят със зумба или йога, където подходящото облекло за упражнения е по-прилепнало, като например екипите от две части, които може да намерите на сайта на Bolf. Освен качествени и удобни, моделите на Bolf са с атрактивен дизайн, който няма да остане незабелязан във фитнес залата. 

Кое е идеалното бельо за спорт? 
Идеалното бельо за спорт е сутиен без банели или спортен сутиен. Тези сутиени са от еластична материя и не е необходимо да се стягат, просто се уверете, че сте избрали правилния размер. Този тип бельо поддържа гърдите ви стегнати, без да ги стяга прекалено по време на тренировка. 

Стегнатия спортен потник също може да изпълнява функцията на сутиен, тъй като той поддържа стойката ви изправена, а гърдите - стегнати. Освен това оставя коремната област открита, за да балансира температурата, като същевременно освобождава ръцете за всякакви движения.