SITE (The Society for Incentive Travel Excellence), водещата асоциация по инсентив туризъм, организира тазгодишната си Международна конференция в Истанбул от 26 до 29 февруари. През 1996 г. в Истанбул се провежда първата такава конференция и така Турция става една от първите страни домакин на събитието. Тази година конференцията  събра на едно място лидери на туристическата индустрия от цял ​​свят, за да обсъдят идеи и иновативни начини за оформяне на бъдещето на индустрията.
 
Инсентив туристите пътуват с цел и често харчат повече от обикновените туристи за уникални преживявания, потапяне в културните обичаи на държавата и по-луксозни услуги. Стандартно техният престой е по-дълъг от този на пътуващите с цел почивка, което увеличава разходите им за настаняване, храна и развлечения и генерира повече приходи за цялата туристическа индустрия, което облагодетелства местния бизнес и създава нови работни места в туризма.
 
Министерството на културата и туризма и Агенцията за подпомагане и развитие на туризма на Република Турция (TGA) подкрепиха събитието, като показаха най-интересните места за инсентив туризъм и уникални преживявания в страната с цел да се привлекат повече такива туристи в бъдеще. 
 
Глобалната конференция е най-значимото събитие на SITE за представители на инсентив туризма. С повече от 2600 члена на SITE в 87 държави, Международната конференция събира на едно място участници от цял свят, включително САЩ, Великобритания, Канада, Ирландия, Франция, Швейцария, Испания, Мексико, Германия, Дания, Швеция, Гърция, Аржентина, Австралия, Белгия, Дания, Бразилия, Каймановите острови, Китай, Хърватия, Полша, Коста Рика, Чешката република, Египет, Йордания, Индия, Италия, Нидерландия, Панама, Португалия, Пуерто Рико, Руанда, Шотландия, Монако, Мароко, Оман, Сингапур, Словения, Виетнам, Тайланд, Турция, Обединените арабски емирства (ОАЕ), Южна Африка, Зимбабве, Етиопия, Уганда и Танзания. Участниците в глобалната конференция на SITE се възползват от привилегии като създаване на контакти и значими връзки, и шанса да научат за нови възможности от първа ръка.
 
На тазгодишното издание присъстваха около 500 професионалисти от бранша и бяха обхванати много теми – от бъдещето на пътуванията до най-новите тенденции в технологиите, като се обърна особено внимание върху изкуствения интелект (AI) и маркетинга на дестинациите. На тридневното събитие имаше конферентна част, но и специално предназначени зони за срещи, в които участниците имаха безценната възможност да разговарят с експерти в областта на поощрителния туризъм, да се запознаят с най-новите тенденции чрез различни обучения и да обменят идеи с колеги от бранша. 
 
Докато се обсъждаше как инсентив пътуванията подобряват отношенията на работното място, изграждат корпоративна култура и осигуряват върхови постижения, беше упоменато и как, когато са добре планирани и изпълнени, пътуванията могат наистина да променят хората и компаниите, като служат като мост между културите и изграждат толерантност, приемственост и взаимно разбиране. Конференцията беше подкрепена от много местни институции и професионалисти от бранша, за да бъде представена Турция на участниците от цял свят. В рамките на програмата присъстващите имаха възможността да разгледат и Истанбул – световната водеща туристическа дестинация в страна с изключителна култура, изкуство, гастрономия и шопинг преживявания. Освен това предварителните и последващите обиколки позволиха на участниците да посетят други дестинации за инсентив туризъм в цяла Турция.