Модата при детските дрехи и аксесоари с нищо не отстъпва пред тенденциите при стоките за майките и татковците. В пълна сила това  важи и за детските обувки. За момичетата в търговската мрежа има разнообразие от модели, видове и десени, които да допълват по най-добрия начин тоалета на малките госпожици. 

Издържаният естетически вид, разбира се е важен, но принцесите се нуждаят не само от красиви, но и от качествени обувки, за да се чувстват комфортно в тях малките крачета. Освен това хубавата обувка не може да нарани ходилото, предпазва от изкривяване на походката и не крие рискове от кожни раздразнения, което е от   първостепенно значение при децата. 

Децата винаги носят с желание онези обувки, които харесват и им позволяват да лудуват на воля. Малките госпожици най-много се  радват на пъстри модели, с различни бляскави елементи, капси, ресни, панделки и дори с образи на любими герои. Бъдещите дами също са подвластни на модните тенденции, а и често искат да подражават на кака и мама. 

Едни от най-търсените модели обувки за момичета са т.нар. балеринки. В последните години тази удобна обувка е желана от малки и големи, заради изяществото и нейната практичност. С балеринки може да се съчетае празнична рокля, спортни панталони, ученическа униформа или с други думи – това е един от универсалните модели за  всякакъв повод, дреха и възраст.    

Тотален хит в последните няколко сезона са сникърсите. Спортният тип обувки дотолкова се наложи в женската мода, че съчетаването на елегантна рокля с маратонки вече е напълно допустимо. При децата сникърсите са практичен вариант, защото малките момиченца  са изклюително динамични. С подобни обувки те могат да скачат в парка, да ходят на училище или пък да се забавляват на парти със своите приятелчета. Всяка госпожица трябва да има поне един чифт  маратонки в своя гардероб, като с тях може да облече красива пола, весела рокля или клин, с които ще изглежда супер модерна.   

За да е завършен спортно-елегантният стил на една дама, подходящи   си остават неизлизащите от мода кецове. Моделите за момиченца са пъстри, в актуални цветове, с много надписи, златисти или светещи украшения, с шарени връзки. 

Няма как детето да не е в крак с модата с подобна обувка. Много красиви са също изцяло белите гуменки, които се носят с весел спортен комплект или пъстра рокля. 

Независимо от вида обувка, тайната на нейната актуалност понякога се крие в десена. Животинските принтове завладяват малки и големи и са тотален хит при дрехите и аксесоарите. Леопардовите петна, змийската кожа, шарките на зебра са сред най-разпространените и желани от дамите щампи. При малките госпожици подобни модели могат да красят, както бебешките крачета, така и да допълват тоалета на тийнейджърките. 

Освен да са актуална и модерни, стилните обувки за момиче винаги са изработени от естествени материали, имат дишащи и ароматизирани подметки, както и използваните бои и лепила не предизвикват кожни алергии. При малките е изключително важно размерът на обувката да е правилен, за да не се контузи и нарани детето. Друго условие е моделът да е лесен за обуване и събуване, както по малкото краче да няма рани поради неудобство. Топлината и непропускливостта на влага пък са изисквания към зимните модели, които трябва да имат и здрави подметки. 

Изключително актуални предложения, които едновременно отговарят на стандартните изисквания за детските стоки за качество и са на добри цени, могат да се открият във фирмените магазини и на страницата за онлайн продажби на Kidso.bg

И тъй като обувките са особено важен аксесоар за всяко момиче, независимо от неговата възраст, тук ще откриете богат асортимент, съобразен с търсенията на родителите и в крак с тренда за сезона. В Kidso.bg. има всичко необходимо още от първите обувчици на малките дами до хитовите модели, които желае всяко голямо момиче. 

Снимки: Kidso.bg.