Много хора, за които спортните залози са един от начините за забавление или пък са част от работата им, се интересуват: ще има ли още един сайт за спортни залози, лицензиран от Държавната комисия по хазарта (ДКХ)? За дадем отговор на този въпрос, то трябва разгърнем малко по-широко темата, която по всички личи, че не губи своята актуалност през последните няколко години. Ето какво открихме ние.

Бетинг пазарите в България са обект на интерес от страна на анализатори и букмейкъри, които се стараят да бъдат винаги актуални и да познават потребностите на потребителите. Именно хора, които от дълго време са заети в сферата, са най-добре запознати с тенденциите и техните проявления. От всичко, което можем да научим от направените анализи и проучвания, това, което безспорно привлича вниманието, е намерението на SportingWin от NostraBet да предложи платформа за казино игри и спорт за играчите у нас. Ако това име все още ви е познато, то това най-вероятно скоро няма да бъде така. 

SportingWin – кои са те?

Това е първият чуждоезичен оператор, който задейства новата процедура по кандидатстване за лиценз за спортни залози пред НАП - действащия към момента регулаторен орган. Компанията, стояща зад SportingWin - Vivaro Ltd, може да се похвали само с лиценз за територията на Малта, където е и ситуарано седалището ѝ. Но изглежда, че операторът има намерение това да се промени в най-скоро време като интересът е преимуществено насочен към България и Румъния. 

Но каква е причината за проявения от страна на компанията ентусиазъм за появата на българския пазар? Идеята на собствениците е да насочат дейността си към пазарите, за които е нужен валиден лиценз и по този начин да предложат на потребителите надежден продукт. У нас регулацията на хазарта е изключително строга, но именно това обуславя сигурността и протекцията, на които потребителите се радват. Нещо повече, липсата на много европейски оператори създава възможност за предлагане на нови услуги, непознати за играчите в България. 

Кога ще може SportingWin да се “похвали” с лиценз от ДКХ?

Подобно на много други планове и тези на компанията, стояща зад сайта, са били провалени в резултат на пандемията. Очакванията са били в края на миналата година на оператора да е издаден лиценз за българския пазар, но за момента това все още не се е случило. Компанията обаче е демонстрирала своите сигурни намерения и  желанието си за инвестиция, така че единственото, което ни остава, е да чакаме и да се надяваме, че в съвсем скоро време SportingWin ще се нареди сред сайтовете с лиценз. Единият от борда на директорите с надежда заявява, че очаква лицензът за територията на България да бъде получен в първото тримесечие на тази година. 
Очакванията са SportingWin да се хареса на българските потребители. Екипът, стоящ зад сайта, смята, че предлаганите от тях игри имат сериозен потенциал за развитие в бъдеще и се надяват, че родният пазар ще създаде благоприятна почва за целта. Това, разбира се, би било само още една възможност за играчите, защото конкурентната среда е тази, която създава най-добрите игри, което определено е повод за радост.