Така повечето модни къщи предлагат нестандартни мъжки визии с преобладаване на отворени части на тялото (главно крака), а в някои пролетни колекции се отделя повече внимание на стилни аксесоари като часовници, колани и т. н. Още повече, че модните тенденции от миналата година не са изчезнали - бермуди, монохромни цветове и елементи от ръчна бродерия са в тенденция и този сезон. Нека се потопим по-дълбоко в света на модата и да се опитаме да разберем тенденциите в мъжкото облекло за 2022.

Мъжки дънки, но не обичайните

Рядко минава сезон без деним. Дънките вече разнообразяват скучните бизнес костюми, така че и този сезон дизайнерите предлагат отново да се върнем тях, но този път по съвсем различен начин. Става въпрос за модели с необичайна текстура и шарки.

Блясък и шик

Блестящите тъкани, като коприна, сатен, лурекс или сатен, се свързват с нещо тържествено, изключително. Изглежда, че облекла от такива материали могат да се носят само за някакво важно и претенциозно събитие. Но не, тази година блясъкът придружава и съвсем обикновените ежедневни дрехи, като панталони, ризи или дори анцузи .

Блясък, съчетан с ярки, закачливи цветове, дава усещане за празник, свобода, еманципация, всичко, което толкова липсва в пандемичния свят.

"Бонбонени" нюанси

През 2022 г. модата продължава да побеждава стереотипите. Меките, обичайно момичешки нюанси набират все по-голяма популярност сред мъжете и на различна възраст. Вече в гардероба на някои представители на силния пол можете да намерите дрехи, решени в люляк или приглушено розово, като тази тенденция ще продължи със сигурност и през следващите години. Сега всички необичайни нюанси, като ментови, бледожълти, светлозелени и пастелни сини тонове уверено навлизат в мъжката мода и то в пълната си гама. С правилната комбинация подобни нюанси могат да изглеждат много стилни и дори да граничат с бруталност.

Логомания 

Най-ярката тенденция на 2021 г. не е отишла никъде, защото играта с логата все още е актуална и привлекателна както за дизайнерите, така и за потребителите. Най-интересното е, че в пика на цялата тази мания за лога много марки радикално преразгледаха отношението си към тях, като бяха създадени уникални интерпретации на обичайните монограми. Ако се съди по тенденциите, които бяха изложени през седмицата на модата, всичко това ще продължи тази, че и другата година. Очакваме необичайни дизайни на лога не само на дрехите, но и на пролетни и летни аксесоари - шапки, копчета, колани, чанти и др.

Практичност

Трудно е да си представим моден сезон, без да се обърнем към работно облекло. Тази година бяха представени много интересни образци в стил на открито. Фокусът, както винаги, е удобството, практичността и, разбира се, функционалността. Доказателство за това са якетата със свободни кройки и с големи качулки и джобове, интересни модели жилетки, гащеризони и много други.
 
Не точно класически костюми

Може би една от най-забележителните модни тенденции за 2022 г. е преосмислянето на стандартните бизнес костюми. Дизайнерите премахнаха строгостта и яснотата на линиите, но за сметка на това пък добавиха мекота на силуета, свободна кройка, гумени ленти, копчета и се получи нещо като своеобразна симбиоза между спортен и офис визия. В такъв костюм можете да отидете както на работа, така и на разходка или да разпуснете в бар с приятели.
 
Обемни ризи

През този сезон на мода са свободни, леки ризи с навиващи се ръкави и подгъви. Някои от тях са направени умишлено небрежно, дори в рустик стил.  

Определено можем да кажем, че през новия сезон има какво да избирате от новите артикули за вашия гардероб. Модните тенденции по отношение на мъжката мода са интересни и разнообразни, което предлага множество начини за задоволяване на нуждите на мъжете от всякаква възраст, с всякакъв начин на живот и мироглед.