Впускайки се в света на електронните спортове, ще открием много и различни заглавия на компютърни игри, за които се организират шумни и емоционални състезания. Тук в България много хора харесват тази надпревари, а вече имаме и немалко професионални играчи. Ако се питате, кои са е-спортовете превърнали се в хит у нас, то тогава прочетете тази публикация. 

1 - Counter Strike: Global Offensive
 
Едноименната екшън игра с терористи и контратерористи, е една от най-предпочитаните от българските геймъри. За тази игра се организират множество турнири, в които участват родни отбори и играчи. Разбира се, заглавието е известно и букмейкърските сайтове, където могат да се открият събития от цял свят. Известността на CS:GO се дължи на факта, че нашенските геймъри опознаха тази игра още с появяването си. Те не се поколебаха да развият своите умения, за да бъдат добри конкуренти на останалите тимове на Стария континент и други точки на света. 

Естествено, за да станеш най-добрият геймър, е нужен и талант, а тук ще откриете повече информация по темата, какви качества трябва да притежавате, за да станете професионалист в електронните спортове и да докажете, че сте достойни за големите наградни фондове в надпреварите. 

2 – DOTA 2
 
Бойната арена на DOTA 2 също привлече погледите у нас. Тази мултиплейър игра, е сред най-често предпочитаните заглавия в страната. Няма как да е друго, като вземем предвид, успеха на българина Иван Бориславов, който успя да сломи съпротивата на чуждестранните геймъри и да стане първи в турнира, който се проведе в САЩ през 2017 година. От този момент нататък тази онлайн игра влезе в полезрението на феновете на електронни спортове и е една от любимите им.

Имайки предвид тази разрастваща се популярност не е-спортовете, можем да очакваме сформирането на нови екипи, които да постигат още успехи не само на DOTA 2, но и на всички останали eSports събития. Разбира се, нашата задача е да следим отблизо, какво се случва на българската сцена и какви ще бъдат бъдещите постижения на нашите сънародници. 

3 – League of Legends
 
Триизмерната фентъзи игра League of Legends (LoL), е третото хитово заглавие, което българската гейминг аудитория хареса. Динамиката и специалните способности на героите в LoL, са причината това приключение да се приеме, като един от най-вълнуващите електронни спортове. За играта има турнири в целия свят, а зрителите не пропускат да се насладят на вълнуващите битки. 

И за League of Legends имаме солидно присъствие на европейската сцена, в лицето на най-добрите играчи Мирослав Гочев, Павел Йотов, Димитър Костадинов и Михаил Петков. Техните отбори се стремят да достигнат до солидни успехи в турнирите на Германия и Барселона. 

Какво ще е бъдещето развитие на еСпортовете?
 
Специалистите предвиждат ръст на eSports индустрията до 18 милиарда долара през 2022 година. Появяват се нови спонсори и още по-интересни игри, така че със сигурност този бизнес няма да загине. Що се касае до България и тук вече се провеждат интересни надпревари, в които са включени трите игри посочени по-горе в статията. На база всички тези неща, е нужно да напишем, че електронните спортове ще вървят само напред и нагоре, както е било и до този момент. 

И, след като ви преведохме из най-известните игри сред българите и посочихме любопитни факти, е време да се разделим с читателите, на които им пожелаваме светло бъдеще и много успехи.