Turkish Airlines покри стандартите на програмата SAFA със значителен успех, доказвайки отново, че здравето и безопасността на пътниците са неин основен приоритет. Авиокомпанията се оценява по 74 критерия за безопасност от 38 различни авиационни власти, на 57 различни летища в Европа и след покриване на всички критерии, се превръщат в една от най-успешните авиокомпании в Европа с почти нулева констатация на отклонения (0,054). Това съотношение е най-успешното до момента за Turkish Airlines и е доказателство за непрестанното подобрение на безопасността на полетите ѝ. 

SAFA — програмата, която инспектира чуждестранни авиокомпании в Европа и е ръководена от Генерална дирекция на гражданското въздухоплаване в Турция, има за цел да наблюдава измеримостта и устойчивостта на безопасността на полетите. Turkish Airlines успява да се отличи значително над средния рейтинг от  0,44, отчетен от EASA (Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз),  в програмата, която взема предвид националните и международни разпоредби преди и след полета на база близо 500 изисквания.

За резултатите от SAFA за 2021 г. генералният мениджър на Turkish Airlines Билал Екши заяви:„Всеки ден стотици хиляди пътници от 128 страни по света се доверяват на Turkish Airlines за пътуванията си към своите близки. Ние правим всичко възможно, за да се отплатим за доверието им, като планираме перфектно всеки етап от тяхното пътуване. В резултат на тези усилия успешно завършихме оценяването на програмата SAFA за 2021 г. в много по-високо съотношение в сравнение със средното за Европа и отново доказахме своята идентичност като надеждна авиокомпания. Продължаваме да повишаваме безопасността и комфорта при пътуване на нашите пасажери и да им предлагаме по-високо ниво на услугите си всеки ден.”

Чрез достигане на перфектно ниво в програмата SAFA, доверен параметър за безопасност за света на авиацията, Turkish Airlines ще продължи да инвестира в подобряването на стандартите за безопасност на полетите си и повишаването на комфорта при пътуването на своите пасажери, като същевременно предприема всички възможни мерки за безопасност.
 

Тагове:
TurkishAirlines