Дори ако имате малко жилище с ограничена площ, струва си да инвестирате в малко пространство за хранене.

Ако Ви липсва място за маса, идеален може да бъде кухненски плот или малък остров, към който да добавите практични кухненски бар табуретки. Защо все още си струва да приготвите такова място и как да изберете подходящите кухненски бар табуретки за него? Ето едно практическо ръководство за Вас.

Мястото, от което се нуждаете
Храненето в движение никога не е добър избор. Не винаги обаче имаме време да поставим прибори за хранене в трапезарията и да се насладим на краткия момент, с който разполагаме. Алтернативата е да подредите такова място на плота, перваза на кухненския прозорец или на малък остров. Достатъчно е да добавите към него кухненски бар столове, за да можете да се насладите на сутрешното си кафе или закуска в комфортни условия, както сами, така и с любими хора.

Избор на бар табуретки за кухнята
Въпреки това, за да може едно такова място наистина да гарантира комфорт при седене, трябва внимателно да обмислите избора на бар столовете. Абсолютно ключов аспект е тяхната подходяща височина, така че седалката да не се намира твърде близо до плота. Ако това се случи, удобното седене ще бъде просто невъзможно поради притискането на тялото от мебелите. Общото правило е седалката да е с около 30 сm по-ниска от плота. Това обаче не е единственият критерий за избор. Струва си да се обърне внимание и на това, избраният модел да има практични подложки за крака. Благодарение на това ще можете да заемете най-удобната позиция, независимо от Вашия ръст.

Не бива да забравяте за това
Ако имате малка кухня с малка трапезария, уверете се, че кухненските бар табуретки могат да се скрият под плота. Благодарение на това, след като изпиете любимото си кафе и прочетете вестника, ще скриете кухненските табуретките, което ще Ви позволи да спечелите допълнително пространство в помещението. Затова е по-добре да се откажете от бар столове с висока облегалка, която естествено ще стърчи извън очертанията на мебелите, което прави невъзможно скриването им под плота. Разбира се, те са удобни, но в този случай няма да бъдат най-подходящи.

Както виждате, изборът на кухненски бар столове не е лесен, въпреки че определено си струва да инвестирате в тях. Благодарение на тях можете да спечелите допълнително пространство за хранене в движение, както сами, така и с близките си, разбира се, в зависимост от броя налични места.