Не е тайна, че воденето на здравословен начин на живот е важно. Храненето със здравословни храни, редовните физически упражнения и търсенето на подходяща медицинска помощ при необходимост могат да ви помогнат да избегнете редица здравословни проблеми по пътя. Но защо поддържането на добро здраве е толкова важно? Нека разгледаме няколко основни причини.

За да се предотвратят хронични заболявания.

Хроничните заболявания като сърдечни болести, инсулт, рак и диабет са едни от най-разпространените - и най-скъпоструващите - здравни проблеми, с които се сблъскват американците днес. Всъщност според Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC) хроничните заболявания са причина за 7 от 10 смъртни случая в САЩ всяка година. Но ето и добрата новина: Много от хроничните заболявания са предотвратими. Като се храните със здравословни храни, поддържате здравословно тегло и редовно спортувате, можете значително да намалите риска от развитие на хронично заболяване на по-късен етап от живота си 

За да поддържате добро качество на живот.

Физическото ви здраве оказва пряко влияние върху способността ви да правите нещата, които ви харесват. Ако не се чувствате по най-добрия начин, е трудно да участвате в дейности със семейството и приятелите си или дори просто да се справяте с ежедневните си задачи. Когато полагате усилия да се храните правилно, да спортувате и да сте в крак с медицинските си грижи, е по-вероятно да се чувствате добре ден след ден - и да се наслаждавате на живота си пълноценно.

За да избегнете ненужни медицински разходи.

Здравословните навици могат да ви помогнат да избегнете скъпоструващи медицински сметки по пътя. Например, ако пушите цигари, има по-голям риск да развиете рак на белия дроб - един от най-скъпите за лечение ракови заболявания. Според Американското дружество за борба с рака средните разходи за лечение на рак на белия дроб са близо 10 000 долара годишно. Но отказването на цигарите сега може драстично да намали риска от развитие на рак на белия дроб (или друго заболяване, свързано с тютюнопушенето) на по-късен етап от живота ви, спестявайки ви хиляди долари разходи за лечение 

Заключение 

Поддържането на добро здравословно състояние е важно по редица причини - включително за предотвратяване на хронични заболявания, поддържане на добро качество на живот и избягване на ненужни медицински разходи. Здравословната храна, редовните физически упражнения и редовните профилактични прегледи са само няколко прости неща, които можете да направите, за да запазите здравето си сега и през следващите години.

Ако вече са възникнали проблеми, препоръчваме да разгледате хранителни добавки, които могат да ви помогнат. Например cardione, potencialex или tonerin.