ADATA Technology анонсира част от продуктите, които ще представи по време на международното изложение за информационни технологии Computex 2018 в Тайпей, Тайван под мотото “Бъдеще на иновациите”. Сред премиум продуктите, които ще бъдат изложени, тайванският производител ще акцентира върху първата в света DDR4 RGB памет с хибридно охлаждане с течен въздух, както и върху най-новите индустриални NGSFF (New Generation Small Form Factor) SSD устройства, PCIe U.2/AIC форм фактор SSD и NV-DIMM. Тайванският производител също така ще изложи и своите нови продукти за мобилно съхранение, в това число първия в света външен твърд диск с топлинно разсейване, високоскоростна 512GB карта памет, както и облачно-свързан домашен робот.

Гейминг производителност от следващо ниво

Споменатият вече SPECTRIX D80 е RGB DDR4 модул памет с хибридно течно охлаждане, което представлява комбинация от херметически затворен радиатор с непроводима и RGB осветена течност, както и алуминиев радиатор за допълнително охлаждане. Друг модел от изложението ще бъде SPECTRIX D41 DDR4 RGB модул памет, достигащ скорост на работа от над 4600MHz с поддръжка на Intel® X299 и AMD AM4/Ryzen и възможност за програмиране на осветлението през XPG RGB Sync приложение и набор от допълнителен софтуер за контрол на светлинните ефекти. От тайванската компания са подготвили и допълнителни XPG аксесоари като клавиатура, гейминг слушалки, мишка и безжичен пад, както и новото поколение STORM M.2 PCIe SSD.

Интелигентен домашен робот

ADATA ще демонстрира своето ново поколение облачно-свързан домашен робот с 360-градусова камера с възможност за дистанционно управление и система за лицево разпознаване, която за първи път се интегрира в домашен робот. Основните характеристики на андроида ще включват съблюдаване за сигурността на дома и подпомагане на ранното детско развитие. С вградената технология за разпознаване на глас роботът ще може да общува с децата с цел стимулиране на развитието на детската реч в предучилищна възраст чрез разговори и забавни упражнения. По-късно през годината ADATA ще представи и нова серия домашни роботи, които ще поддържат разпознаване на глас от далечно разстояние за приложение в по-големи пространства и възможност за контрол на умните електроуреди.

 

Решения за центрове за данни и сървърни приложения

ADATA ще изложи своите последни индустриални решения, включващи SX8200 PCIe SSD – най-бързото SSD устройство на компанията до момента с PCIe Gen3x4 интерфейс и 3D NAND флаш технология, което достига скорости на четене и запис от 3200 и 1700MB в секунда. NGSFF на ADATA предлага възможности отвъд тези на съществуващите M.2 SSD устройства, конфигурация с двоен порт и защита при прекъсване на захранването. От своя страна, PCIe U.2/AIC форм фактор SSD моделът осигурява капацитет на съхранение до 11TB, а бързодействието при работа със случайни 4K блокове достига 1 милион операции в секунда. NV-DIMM модулите на компанията са създадени за критични приложения в центрове за данни и представляват комбинация от DRAM и SSD с огромен капацитет на съхранение на данни, защита при прекъсване на електричеството и много по-дълъг живот.