Mozilla пусна финална версия на обновения браузър Firefox 40 за настолни РС и обяви, че мобилна версия за Android ще стане достъпна до края на седмицата. В момента новият браузър е наличен за платформи Windows, Mac и Linux.Firefox 40 е изпълнен в стила на Windows 10 и предлага няколко нови възможности. Така например, добавена е вградена защита от сваляне на зловредни програми с използване на технологията от Chrome.
В новите табове пък се показват не само сайтовете от историята на сърфиране, но и препоръчвани страници, подбрани на базата на предполагаемите интереси на потребителите. Още едно нововъведение е свързано с гласовия чат Firefox Hello – в него вече е възможно споделяне със събеседниците на връзки от отворените табове.

При опит за инсталиране на разширение без цифров подпис Firefox 40 издава съответното предупреждение, но без да ограничава инсталирането. Подобна забрана ще влезе в сила с версия 42 на браузъра.Както обикновено, Mozilla съобщава за повишена производителност на новия си браузър, вкл. при изобразяване на графика, скролиране и показване на видео в Linux системи, както и за по-плавни анимации с използване на технологията VSync под Windows.

Информация:technews.bg