Новият Ultra FullView флагман при лаптопите придава нов смисъл на понятията свързаност и мобилна интелигентност

На Световен мобилен конгрес в Барселона през миналата година Huawei представи първия FullView лаптоп - MateBook X Pro. Комбинирайки лесна преносимост, висококачествен FullView дисплей и висока оперативна скорост, първият Huawei MateBook X Pro стартира ерата на лаптопите с минимални рамки и отбеляза смелото навлизане на Huawei в премиум сегмента на лаптоп индустрията. На тазгодишното издание на MWC глобалният бранд представи обновена версия на MateBook X Pro, съчетаваща в себе си всички характеристики, необходими на едно флагманско устройство от този тип – артистичен дизайн, иновация и интелигентност, извеждайки функционирането и свързаността на флагманските лаптопи на изцяло ново ниво.

„Новият ултра тънък MateBook X Pro въплъщава в себе си типичните за Huawei красота и елегантност. Технологичните постижения в областта на touch screen Ultra FullView дисплея, разхода на енергия и производителността в разнообразни сценарии, позволяват на потребителите да използват ефективно устройството навсякъде и по всяко време. Естетиката, иновативните технологии и интелигентността са в ДНК-то на серията MateBook X Pro и най-новото устройство от нея напълно затвърждава тази тенденция. Това е най-мощният, интелигентен и лесно преносим лаптоп, който сме създавали, и нямаме търпение той да достигне до потребителите“ сподели Уинфенг Уанг, президент на отдел „PC and Tablet product line” в Huawei Consumer Business Group.

Неверoятното Ultra FullView изживяване

Новият Huawei MateBook X Pro е предназначен за бизнес потребителите и за всички хора, които се стремят към по-висок жизнен стандарт. Той притежава металически корпус, който е не просто красив – той е и изключително приятен на допир. Наличен е в цветовете Mystic Silver и Space Gray, а цялото устройство е олицетворение на мобилността със своите 1,33 кг и дебелина едва 14,6 мм.

С минималистични рамки от всички страни, новият Ultra FullView дисплей на MateBook X Pro постига впечатляващите 91% съотношение между дисплей и корпус. Екранът му е с пропорция 3:2, която е много по-удобна за бизнес потребителите в сравнение с обикновените дисплеи.

13,9-инчовият FullVIew дисплей предлага 3К резолюция (3000Х2000) и възпроизвежда пълната sRGB цветовата гама. Дисплеят има и вграден 10-точков touch screen сензор, който позволява на потребителите да боравят с интерфейса по възможно най-удобния за тях начин.

Иновативен лаптоп с максимална производителност

Иновативният лек и лесно преносим HUAWEI MateBook X Pro предлага висока производителност с помощта на своя 8-мо поколение процесор Intel® Core™ i7-8565U. Снабден е с видео карта NVIDIA® GeForce® MX250 и разполага с 2GB GDDR5 VRAM. Това му позволява да функционира безпроблемно и гладко при всякакво натоварване - от работа с тежки програми за редактиране и създаване на изображения и видео до игри и мултимедийно съдържание. Разполага с интелигентна система за охлаждане, която следи температурата в реално време, превключва между активен и пасивен режим за максимална ефективност и минимализира на шума.

По отношение на звука, новият MateBook X Pro разполага със звукова система Dolby Atmos® с четири високоговорителя за кристално чист и обгръщащ звук.

Потребителите могат да използват своя MateBook X Pro в продължение на цял ден без нужда от зареждане, благодарение на издържливата и мощна 57.4Wh батерия и режимите за пестене на енергия на лаптопа.

HUAWEI MateBook X Pro е оборудван с нов Thunderbolt ™ 3 порт, който поддържа двупосочно предаване на данни със скорост до 40Gbps. За удобство на често пътуващите хора иновативният HUAWEI MateBook X Pro осигурява по-добър Wi-Fi сигнал и по-стабилна връзка от всякога. Новият MateBook X Pro разполага с Bluetooth 5.0, който удвоява скоростта на предаване на данни при 4 пъти по-широк обхват на сигнала и драстично увеличени способности за свързване от разстояние, в сравнение с предходното издание на модела. На практика това означава по-стабилни връзки на по-големи разстояния.

Изкючителна свързаност с други устройства


Смартфоните и преносимите компютри са най-използваните средства за работа и забавление, а прехвърлянето на файлове между тях е ежедневие. HUAWEI MateBook X Pro разполага с HUAWEI Share 3.0 OneHop функция, която услеяснва максимално прехвърлянето на данни между компютрите с Windows и смартфоните с Android. HUAWEI Share 3.0 поддържа не само трансфер на изображения и видео, но и двупосочен трансфер на документи.

Записът на видео от екран става още по-лесен, чрез нова функция, която позволява бързо изпращане от видео от екрана на лаптопа към телефона. За да бъде включена тя, потребителите трябва да изпишат „PC HUAWEI Share“ на своя HUAWEI MateBook X и да разклатят своя смартфон. Функцията Clipboard Sharing пък позволява бързо и лесно споделяне на задачи между двете устройства.

Като пионер в сферата на иновациите при смарт устройствата, Huawei прилага технологичния си опит и при проектирането на най-новия си лаптоп MateBook X Pro. Иновативни технологии като Fingerprint Power Button 2.0 и вградената камера улесняват потребителите. Бутонът с пръстов отпечатък за включване им позволява бързо и безпроблемно да включат устройството си, като по този начин му дават и допълнителна защита. Вградената камера пък защитава поверителността на потребителя, като в същото време увеличава площта на дисплея. Преносимият мултифункционален адаптер USB HUWEI USB Type-C поддържа няколко режима за бързо зареждане и позволява зареждането на телефон и лаптоп, което премахва необходимостта от носене на няколко зарядни при пътуване.

Huawei продължава да подобрява своите преносими компютри от високия клас, като интегрира и своите смартфон иновации при разработване на своите PC продукти. Технологичният гигант се стреми да предостави изключително потребителското изживяване и да позволи на потребителите да продължават се наслаждават на иновациите и интелигентните технологии, които характеризират екосистемата от водещи продукти на Huawei.