Полският бранд за гейминг периферия Genesis представи подобрени модификации на два модела от серия Nitro, които се фокусират върху още по-ергономичен дизайн и здравина на конструкцията. Новите столове идват под наименованието G2 и са наследници на Nitro 440 и Nitro 550. 

Genesis Nitro 440 G2

Nitro 440 G2 е новата версия на геймърското кресло Nitro 440. Продуктът е създаден за онези геймъри, които предпочитат изтънчен дизайн и комфорт по време на дълги часове игра. Едно от основните му предимства са инсталираните възглавници (лумбални и облегалка за глава), които подобряват ергономичността на модела. Останалите подобрения включват използването на метална рамка за по-издръжлива конструкцията и добавянето на 60-милиметрови колела с CareGlide™ покритие, което значително намалява риска от надраскване на пода. Подлакътниците също са преработени, позволявайки промяна на височината.

Genesis Nitro 440 G2 е насочен към потребители с височина от 165 до 195 см и с тегло до 120 кг. Както облегалката, така и седалката са покрити с еко кожа и с лесен за почистване, но устойчив на абразия материал, който е перфектен за дълги часове пред екрана през горещите дни. В допълнение, потребителите могат да се възползват и от включения  Butterfly механизъм с люлееща функция.

Genesis Nitro 440 G2 ще се предлага на българския пазар на цена от 400 лв. с ДДС.  

 

Genesis Nitro 550 G2

Обновената версия на модела въвежда не само напълно нови шевове, придаващи на стола по-динамична визия, но и метална основа с 5-раменна конструкция, както и преработена седалка, оборудвана с нови еластични ленти и мека пяна. Genesis Nitro 550 G2 със сигурност ще зарадва геймърите, които предпочитат по-широки и изключително меки подлакътници с конфигуруема височина, позволяваща удобното и правилно позициониране на ръцете. Перфорираният гръб, изработен от устойчив на абразия материал, 60-милиметровите колела с CareGlide™ покритие и възможността за блокиране на облегалката допълват функционалността на модела.

Genesis Nitro 550 G2 ще се предлага на българския пазар на цена от около 450 лв. с ДДС.