Ако се занимавате с куриерски и колетни услуги, вероятно знаете какво съкровище може да се окаже софтуерът за доставки. Но ако никога не сте били част от подобна компания, то тогава предполагаме, че си нямате никаква представа. Ето защо днес решихме да ви разкажем малко повече за компанията, която улеснява живота на десетки заети в тази сфера.

В началото, когато информационните технологии не бяха толкова развити, системата за доставка на пратки и колети в България можеше да се окаже тромава. Това забавяне водеше до загуба на цели пакети без никой да знае къде точно се намират те в определен момент. Така се оказваха безвъзвратно изгубени, а на подателите не се изплащаше обещетение.

Разбира се, разказаното от нас, за щастие, вече е само преживян кошмар. Благодарение на компании като deliveo.eu/bg куриерските фирми могат да използват специализиран софтуер. Той е създаден, за да намали до минимум подобни случки с изгубени товари. Още повече, че позволява систематично, бързо и нагледно да се представи цялата информация за потока от доставки. Така във всеки един момент ще бъдете наясно къде се намира куриерът и превозвания от него товар. Освен всичко друго, платформата ви предлага и автоматично ценообразуване на таксите за услуги. По този начин ще намалите до минимум и допуснатите финансови грешки, зависещи от човешки фактор.

Съществуват още много предимства, характеризиращи delivery management software. Така например платформата предлага изпращане на SMS или имейл до получателя и до изпращача. По този начин не само вие, но и клиентите ви ще бъдат информирани какво се случва с пратките. Те ще могат да проследяват трасето на куриера и с точност да преценят кога да го очакват на съответния адрес. Това може и да ви се струва по-скоро като бонус, но е доста полезно, особено ако очаквате важна пратка, която трябва да бъде доставена максимално по-бързо.

Delivery Software промени голяма част от начина на работа на фирмите, които се занимават с доставка на стоки. Смята се, че подобна система е намалила работното натоварване при обслужване на клиенти с до една четвърт. В крайна сметка 21. век е повече от натоварен и всяка секунда е ценна. А Deliveo ще ви спести много секунди, които можете спокойно да използвате за нещо полезно и приятно!