Последната една година наложи значителни промени в ежедневието ни. Обикновено времето, което прекарваме на закрити пространства, е между 85 и 90% от деня ни. Този процент обаче значително се повишава в периодите, в които пренасяме офиса вкъщи. За да създадем една здравословна среда, следва да помислим и за качеството на въздуха в нея.

LG предлага дълготрайно решение за елиминиране на вредните частици и за бързо охлаждане на дома през летния сезон. Серията климатици LG ARTCOOL DUAL Inverter е способна да стерилизира 99% от полепналите бактерии за 60 минути, благодарение на йонизатор. По този начин се пречиства не само въздуха, минаващ през уреда, но и вредните вещества и миризмите около него.

Стилният дизайн на ARTCOOL климатиците на LG е проектиран в минималистичен стил, който идеално пасва на всеки интериор. Огледалното стъкло на челната страна продукта отразява околната среда, осигурявайки елегантна визия чрез солидността на стъкления материал. Уредите притежават интуитивен дисплей и тънък дизайн с плавни извивки, благодарение на които климатикът се монтира още по-лесно.

Инверторният компресор непрекъснато регулира скоростта си, за да поддържа желаните нива на температурата. Освен това, той спестява спестява повече енергия от традиционните компресори. Благодарение на него въздухът достига по-далеч, охлаждайки помещението с до 40% по-бързо, като едновременно с това спестява и до 70% от енергията.

Едно от най-големите предимства на климатиците LG ARTCOOL DUAL Inverter е възможността да се управляват от разстояние само с няколко стъпки през

мобилното приложение LG ThinQ, позволяващо интелигентна диагностика и управление на филтрите от разстояние. А чрез опцията Smart Diagnosis получавате информация за настройката, монтажа и отстраняването на проблеми директно от смартфона си.

Всички тези характеристики са налични и при климатиците от серията LG DELUXE DUAL Inverter. С тях отново може да постигнете по-бързо охлаждане на помещението, като едновременно с това пестите и енергия. За разлика от компресорите на стандартните климатици, LG Dual Inverter Compressor™ непрекъснато регулира скоростта, за да поддържа желаните нива на температурата.

През 2021 г. LG климатиците от сериите Artcool Mirror и Deluxe бяха снабдени със системата за пречистване на въздуха UV Nano. Тя се грижи за намаляването на вредните частици в няколко стъпки, като новият момент е пречистването на повърхността на вятърогенериращият вентилатор чрез UV лъчи, осигурени от UV LED сегменти. Филтрираща система улавя праховите частици и отстранява алергените във въздуха като домашните акари, осигурявайки по-чиста и по-здравословна среда. Уредите работят и с ниски нива на шум, благодарение на уникален кос вентилатор, задвижван от безчетков мотор.