Популярните видеоклипове на Highbrow разширяват възможностите за образование чрез телевизорите LG


LG Electronics (LG) и Highbrow, популярната платформа за образование за деца чрез видеа без реклами, ще е налична сред клиентите на LG TV в 145 държави чрез LG Content Store. Смарт телевизорите на LG, работещи с webOS версии 4.0 и по-нови, ще бъдат първите, които ще предоставят на деца до 11-годишна възраст, родители и възпитатели широкия избор на подходящо за възрастта образователно съдържание, отговарящо на нуждите на всеки малък ученик.

Приложението Highbrow предлага завладяващ асортимент от образователни видеоклипове, които са внимателно селектирани със собствена технология и съобразени с възрастта и интереса на всяко дете за персонализирано гледане. Highbrow прави препоръки от своята библиотека от над 10 000 видеоклипа, обхващащи теми, сред които наука, хуманитарни науки, математика, музика, изкуство, езици и други. За да достави своето свежо и увлекателно съдържание, Highbrow работи с над 200 световни създатели, включително Pinkfong, популярен  със своя мегахит и видео Baby Shark. Като глобално доверена онлайн платформа за обучение, Highbrow вече се използва в повече от сто училища по света.

Тъй като дистанционното обучение все още доминира в живота на учениците, телевизорите се превърнаха в инструмент за обучение в много страни. С вече повече от дузина образователни приложения, LG телевизорите с webOS дават на малките ученици достъп до богат избор от образователно съдържание, докато подобреният уеб браузър предоставя удобно потребителско изживяване за всички възрасти.

С функциите за отразяване на екрана на LG телевизорите, съдържанието от съвместими смартфони, таблети и компютри може да бъде копирано на екрана на телевизора с помощта на LG Magic Tap на Android или Airplay за устройства на Apple. Magic Tap също така позволява на съвместими смартфони да се свързват чрез NFC с Magic Remote на LG на телевизори от 2021 г., което позволява на обучаващите се да чуват звука на телевизора през слушалки за истинско потапяне в съдържанието.

Тъй като защитата на очите на зрителите по време на обучение е също толкова важна, колкото и осигуряването на изключително качество на картината, дисплеите на всички OLED телевизори на LG от 2021г. са сертифицирани като UL без трептене и без дискомфорт. * И тъй като те са сертифицирани от TÜV Rheinland Eyesafe®, родителите могат да бъдат сигурни, че здравето на очите на децата им не е застрашено.