Сензорният чип за снимки на Infineon REAL3 TM ще играе ключова роля в предната камера на предстоящия LG G8 ThinQ, който ще бъде представен в Барселона по време на Световния мобилен конгрес тази година. Въз основа на експертизата на Infineon и алгоритмите за обработени 3D облаци от точки (набор от данни в пространството, произведени чрез 3D сканиране) на PMDtechnologies, иновативният сензор ще достави нови възможности и функции в предната камера на смартфоните.

Докато други 3D технологии използват сложни алгоритми за изчисляване на разстоянието на обекта от обектива на фотоапарата, чипът за изображения на ToF технологията осигурява по-точни измервания чрез излъчване и улавяне на инфрачервената светлина, която се отразява от обекта. В резултат на това, ToF е по-бърза и по-ефективна при засягане от външна светлина, намалявайки натоварването на процесора за приложения, като по този начин намалява и консумацията на енергия.

И благодарение на бързата си скорост, технологията ToF се използва широко в различни методи за биометрично удостоверяване, като например разпознаване на лица. Нещо повече, тъй като ToF вижда обекти в 3D размер и не се засяга от светлина на външни източници, тя осигурява отлична скорост за разпознаване на обекти, идеална за прилагане в приложения с добавена реалност (AR) и виртуална реалност (VR).

Водещият световен производител на силови полупроводници Infineon е признат и за технологичното съвършенство в сензорните решения. Немският производител на чипове осигурява високо надеждни автомобилни, енергийни, както и дигитални приложения за сигурност. Компанията разработи технологията ToF, включена в LG G8 ThinQ, която може да бъде приложена не само в премиум и във висок клас смартфони, но и в устройствата от среден клас.

„Infineon е на път да революционизира пазара“, казва Андреас Уршиц, президент на Infineon’s Power Management & Multimarket division. „Ние демонстрирахме услуга, която надхвърля продуктовото ниво - специално за производители на телефони и производители на модули за камери. В рамките на пет години очакваме 3D камери да бъдат открити в повечето смартфони, а Infineon ще допринесе значително за това."

„Имайки предвид целта на LG да предостави реална стойност на клиентите си, най-новият ни телефон е създаден с вградена технология ToF, за да даде на потребителите уникална и сигурна система за проверка, без да жертва функциите на камерата”, казва Чанг Ма, старши вицепрезидент Продуктова стратегия в LG Mobile Communications Company. "LG G8 ThinQ с ToF ще бъде оптималният избор за потребителите в търсене на премиум смартфон, който предлага несравними възможности на камерата."