Мобилното приложение Garmin víago, налично за iOS и Android, дава възможност за издирване на адреси и интересни места, както и за осъществяване на модерна автомобилна и пешеходна GPS навигация.

Известният производител на GPS навигатори Garmin е решила, че е време да пусне и отделно  навигационно приложение за съвременните мобилни операционни системи. В резултат на това в уеб пространството се появява приложението Garmin víago, което дава възможност за издирване на адреси и интересни места, както и за осъществяване на обичайни навигационни задачи.

Особеност на приложението (в базовата му версия) е, че картите са достъпни само при наличие на връзка с Мрежата. Разработчикът отбелязва, че в приложението са реализирани фотореалистични представяния на кръстовищата, гласови инструкции на 25 езика, система за контрол на скоростта, 2D и 3D изгледи на картите, изобразяване на пътните знаци и обекти от инфраструктурата (ресторанти, хотели и пр.), има имформация за времето в мястото на крайното направление и др.

Поддържа се също и пешеходна навигация, при която за потребителя са достъпни възможности за планиране на маршрут с няколко междинни спирания, както избор на контакти от телефонния указател като цел-местоназначение. Освен това в приложението е реализирана и поддръжка на модерното устройство Garmin HUD, което проектира навигационна информация на предното стъкло на автомобила.

От разработчика отбелязват, че в приложението Garmin víago са достъпни и редица допълнителни функции, които могат да се добавят срещу неголямо заплащане:

  • Maps to Go дава възможност картите да се използват без връзка с интернет и има по-широко покритие. Вграденият даунлоуд мениджър позволява да се инсталират само картите, които са нужни в определен момент.
  • Информация за пътната обстановка с автоматично коригиране на маршрута;
  • 3D-изобразяване на сгради и забележителности;
  • визуално и звуково оповестяване при превишаване на разрешена скорост;
  • пешеходна навигация със схеми за движението на обществения транспорт.

Обобщено накратко, новото мобилно приложение Garmin víago като че ли осигурява кажи-речи всичко необходимо от гледна точка на GPS навигацията. То е достъпно за платформите iOS и Android, като базовата версия на приложението (без споменатите допълнителни функции) струва $0,99 (1,50 лв.)

Снимка и информация взети от: pcworld.bg