Ревю: XPG Gammix S50 Lite

 

В това ревю ще Ви разкажа за един нов и интересен продукт на Adata, а именно XPG GAMMIX S50 Lite.
XPG GAMMIX S50 Lite е потребителски SSD диск от ново поколение с формат NGFF - m.2. Диска разполага с 4-канален Silicon Motion Inc. SM2267 контролер и е съвместим с PCi Express 4.0. В устройството се използва TLC памет, което подсказва за отличното му качество и идва с 5 години гарация и 740 TBW (количество записана информация в терабайти за 5 години) за версията с капацитет 1TB.

Вграденият силициев контролер спомага за бързото зареждане на игрите и e предпочитаният вариант при избора на SSD за гейминг. За по-доброто охлаждане пък спомага алуминиевият радиатор, с който идва диска.
Някои от основните характеристики, които трябва да споменем са динамичният SLC кеш и DRAM кеш буфера, които спомагат за мигновеното зареждане на игрите.

Важно е разбира се да се спомене, че при избора на SSD винаги трябва да съобразите за какво ще ползвате устройството и дали за Вас е по-важно бързото зареждане, необходимо за гейминг или бързото четене и запис.

От Adata са обърнали сериозно внимание и на корекцията на грешките, използвайки технологията LDPC, гарантираща безгрешния трансфер на данни. S50 Lite идва също така с end-to-end data protection (E2E) и AES 256-bit криптиране.
XPG GAMMIX S50 Lite пристига при Вас в елегантна оранжева кутия, на гърба, на която са изписани всички технически спецификации. Вътре в пластмасово легло се намира и самото SSD.

При изваждането му забелязваме стандартната визия на NGFF m.2 SSD, като голяма разлика прави красивият алуминиев радиатор, важен за доброто охлаждане на диска.

Тестове

Използвана конфигарация:

  • CPU:AMD Ryzen 9 3900X
  • RAM:Kingston HyperX 32GB
  • MB: MSI MPG x570 Gaming Edge
  • OS:Windows 10 Pro, Ver.:2004

За първи тест ще използваме Crystal Disk Benchmark като тестваме по три начина – когато диска е празен, при 50+% запълване на капацитета и при 70+%. Резултатите от първия тест при празен диск:

Резултате при запълнен на 50+% капацитет:

Резултати при запълвнен на 70+% капацитет:

Благодарение на вградения алуминиев радиатор по време на тестовете, устроството достигна максимална температура от 58 градуса по целзиии, което гарантира липса на проблеми и стабилност при часове безспирна работа.

С Вашия XPG GAMMIX S50 Lite ще получите и два полезни софтуерни инструменти – SSD ToolBox, който ще ви даде възможност да държите всичко под контрол и да следите натоварването и температурата на устройството и Acronis True image HD с помощта, на който можете да клонирате текущата инсталация на Вашата OS на новото си SSD.

XPG GAMMIX S50 Lite е един уникален продукт предлагащ висок перформанс на изключително достъпна цена. Той ще позволи да се насладите на любимите си игри, като им помогне да заредят възможно най-бързо.

Устройството се предлага в два варианта с капацитет 1TB и 2TB. Ако ви предстои смяна на SSD диска или искате да ъпгрейднете Вашето геймърско изживяване, то това е продукта за Вас!

Благодарим на ADATA за предоставения продукт за ревю.

 

Авотр: Екип ТВНОВИНИ.