Ревю: XPG Spectrix D50 DDR4 RGB

 

Xtreme Performance Gear (XPG) е марка на ADATA, която произвежда високопроизводителен хардуер за компютъри. XPG работи в тясно сътрудничество с esports екипи, технологични ентусиасти и професионални геймъри, за да разбере нуждите на потребителите и да приведе продуктите в съответствие с нуждите им. Линията XPG се характеризира с усъвършенствани технически свойства и впечатлява с тънки, високоефективни дизайни, които са получили престижни награди по целия свят - включително японската награда за добър дизайн. В допълнение към страхотното представяне, всеки XPG продукт преминава през строгия процес на ADATA A + за качествен контрол, за да осигури най-високо ниво на стабилност и надеждност. XPG предлага екстремно игрово изживяване, което прави всеки момент вълнуващ.

Само преди няколко месеца Adata разшири своята линия Spectrix с нова серия DDR4 китове рам памет - Spectrix D50.

Spectrix D50 се предлага в различни варианти с капацитет до 32 GB и изключителни честоти, които достигат до 4800Mhz. В това ревю разглеждаме кит памет 2х8GB DDR4 – 3200Mhz.

D50 на XPG имат изкусен дизайн, който повечето хора наистина ще оценят. Алуминиевите плочи се отличават с кръстосан дизайн комбиниран с деликатна нота RGB изживяване посредством триъгълния полу-прозрачен панел отгоре. Нашият тестови кит е във волфрамов сив цвят, но Adata предлага Spectrix D50 и в бяло за хората, които притежават машини с бял дизайн.

Паметите са с височина 44 мм. Алуминиевите плочи имат дебелина 1,95 мм, което спомога за охлаждането и дългия и живот.

RGB подсветката на Spectrix D50 можете да контролирате чрез включеното приложение XPG RGB Sync или чрез софтуера, предоставен от производителя на дънната ви платка. Съвместимостта няма да бъде проблем, тъй като Spectrix D50 е съвместим с всички основни осветителни системи на дънната платка, включително ASRock Polychrome Sync, Asus Aura Sync, Gigabyte RGB Fusion 2.0 и MSI Mystic Light Sync.

Adata проектира комплекта памет Spectrix D50 с два еднорангови модула памет с капацитет от 8 GB всеки. Паметите живеят на осемслойна платка, включваща интегални схеми (IC) с марка SpecTek. Ако досега не сте чували за SpecTek, това е дъщерно дружество на Micron. В действителност това са “MT40A1G8SA-062E:E” интегрални схеми от Micron, които хардуерният свят обикновено нарича E-die.

Модулите памет Spectrix D50 по подразбиране са DDR4-2666, като таймингите са конфигурирани на 19-19-19-43. Adata предоставя два XMP профила, от които можете да избирате. Основният профил поставя паметта в DDR4-3600 с тайминг 18-20-20-42, докато втория профил я понижава до DDR4-3200 със затегнати тайминги на 16-18-18-36. DRAM напрежението и за двата XMP профила е 1,35V. 

Spectrix D50 е добър пример за това как паметта може да изглежда добре, без да се прекалява с RGB. От гледна точка на производителността, то имаме едно уникално представяне с висока скорост и стабина работа при поддържане на ниски температури.

Благодарим на ADATA за предоставения продукт за ревю.

 

Авотр: Екип ТВНОВИНИ.