Ревю: Carbon 500 Ultra Wave

За повечето хора избора на подложка за мишка опира до два основни фактора – типа (с подложка за китката или без) и изображението, което е отпечатано върху тях. Преди да започнем това ревю се сдобихме с няколко различни подложки/падове и прекарахме с всеки един вид по около седмица. Изпробвахме падове с подпора на китката, аниме пад (сещате се, от онези..) и стандартния пад за мишка наличен във всеки магазин, но в крайна сметка останахме с мишка директно върху бюрото. Вече беше моментът за изпробване на предоставения ни от Genesis пад – Carbon 500 Ultra Wave.  

Още при отварянето на опаковката бяхме изненадани от размера му. Падовете, които изпробвахме бяха със стандартен размер и мишката ни много често се озоваваше извън тях. Пада на Genesis от друга страна ни предоставяше 1.10 (1100mm) метра дължина на 45 (450mm) сантиметра широчина. Достатъчно пространство, за да не изпитваме ужасния експириънс с мишката извън пада, а също така големия размер ни даде възможност да поставим и клавиатурата си отгоре. Подложката се усеща мека, гладка и приятна на допир. Гумираната долна страна пък предотвратява плъзгането и по бюрото или неволното и разместване при писане на клавиатурата и местенето на ръцете. Подложката запази позицията си непроменена и на двата вида бюра с които я тествахме - стандартно бюро от ИКЕА - бял ПДЧ плот, както и бюро с дървен плот.

По време на работата си неволно успяхме да изцапаме повърхността на пада с кафе, нещо което вероятно се е случвало на повечето от нас, които живеят живота си пред компютъра. Това беше неволен тест на пада, който щеше да покаже до колко той би могъл да бъде изчистен от неволно направени петна. Преди да започнем с почистването на излятата напитка забелязахме, че кафето не попиваше в самия пад, а оставаше отгоре на повърхността, което ни позволи лесно да го изчистим само с кухненска хартия и няколко пръскания на обикновен препарат за стъкла. 

Пада беше като нов и кафето беше изчезнало! “Супер Genesis! Job Well Done“, това беше нещото, което си помислих след като избърсах кафето.

 

Гладката повърхност на пада освен, че явно е защитена от случайно разливане на напитки, тя е и с покритие, което помага на мишката да се движи супер прецизно, но при оставянето и не позволява да се получи така наречения дрифтинг (вибрирането и местенето на курсора в случайни посоки, когато мишката не се пипа).

Като заключение към написаното до тук можем да изтъкнем един единствен минус на тази подложка, който за нас беше плюс, а именно размерът и. Ако бюрото ви е малко, то има голяма вероятност пада да е голям за него и да не се събере. Всичко останало ни хареса, бяхме много приятно изненадани и дори поръчахме по една бройка за всеки от колегите ни в офиса. Цената е изключително достъпна, а качествените материали от които и изработена ще ви гарантират дългогодишно употреба.

Ако търсите и избирате пад за офиса или дома си, то бихме ви препоръчали да разгледате Genesis Carbon 500 Ultra Wave!

Благодарим на GENESIS за предоставения продукт за ревю.

Авотр: Екип ТВНОВИНИ.