Ревю: Genesis Neon 750 RGB

Благодарение на нашите приятели от Genesis имахме удоволствието да напишем ревюта на доста техни продукти и откровено можем да изтъкнем нещо, което определено ни впечатлява всеки път още от пръв поглед, а именно брандинга. Хедсета Neon 750 RGB е поредният, при който дизайнера се е справил отлично, комбинирайки червената и тъмно сивата цветова. Изображението на самия продукт, както и логото на марката е релефно и лъскаво

Отвътре намираме и кутията съдържаща самите слушалки. Тя е изработена от висококачествен дебел картон и е обърнато внимание на екологията. Опаковката съдържа сравнително малко пластмаса за еднократна употреба, всичко останало е напълно рециклируемо. Това е страхотно и се радваме, че все повече производители го правят!

Време е да отворим кутията и да разгледаме какво всъщност се крие в нея.

Първото, което виждаме естествено са самите слушалки, микрофона, чантичка за тяхното съхранение както и допълнителни кабели.

Нека разгледаме в детайли това, което имаме, започвайки отзад напред.

Кабелите в комплекта са два броя. USB тип А удължител с дължина 1.5 метра. Тук държа да дам собственото си мнение, че e време производителите да заменят USB Type A с Type C. Вторият кабел е едновременно удължител и преходник. Дължината му е отново 1.5 метра. Едната страна на кабела е женски жак 4 пина 3.5mm, а от другата страна имаме 2 жака, както следва 1 за микрофона – 2 пина, 3.5mm и 3 пина, 3.5mm за самото аудио. Кабела е с оплетка, изглежда красив и здрав. Като препоръка към Genesis мога да дам мнението си, че би изглеждало по стилно, ако и USB удължителят беше с оплетка. Отново това е мое мнение и мое лично предпочитание.

Чантичката за съхранение е изработена от плат. В горната си част има връзка, която може да бъде затегната и така чантичката да бъде затворена. Логото на Genesis е отпечатано с бял цвят, а самата чантичка е черна. Радва ме факта, че благодарение на чантичката мога да предпазя слушалките от прах, когато не ги ползвам. Също така при пътуване те ще бъдат предпазени от издраскване, а също така и разлята течност в чантата, в която са поставени.

Нека разгледаме и микрофона, идеята за който ми хареса много. Той може да бъде свален от слушалките, когато не се използва и така да не ви пречи, когато просто си слушате музика, гледате видеа в YouTube и като цяло правите всичко различно от разговори. Когато обаче някой ви звънне, то за секунда може да включите микрофона към слушалките и да проведете разговора. Самият микрофон изглежда стилен, може да го насочите в различни посоки и така да го нагласите до желаната от вас позиция. Дължината му е 13.5см, а подвижната част подлежаща на позициониране – 9см.

 

Време е да обърнем внимание и на звездата на това ревю, а именно самите слушалки. Те изглеждат наистина много премиум! Първото нещо, което ми направи впечатление е избора на алуминий вместо пластмаса за изработка на държачите на левия и десния спиикър. Самите държачи са с естествен алуминиев сив цвят.

Горната част на Neon 750 RGB e изработена от висококачествена изкуствена кожа с достатъчно дунапрен, който прави лентата мека и идеално прилягаща на главата ви. Същото е приложено и при спийкърите. Поставени на ушите те се чувстват изключително удобни, няма напрежение върху самото ухо и то е покрито изцяло, което прави звукоизолацията също много добра.

Двата спийкъра разполагат и с RGB подсветки от външната си страна, цвета на които можете да зададете чрез софтуера предоставен от Genesis, както и софтуера на дънната ви платка и така да синхронизирате всички цветове на сета ви. Кабела на слушалките е с дължина 1.5 метра отново с оплетка и подобрена здравина. В края си кабела има USB Type-A, както и 4 пинов 3.5mm жак.

Neon 750 RGB идва и с малко дистанционно намиращо се в средата на кабела. Дистанционното ви дава възможност да увеличавате и намалявате звука, да заглушавате микрофона, както и да спирате RGB подсветката. Тук имам само една забележка, а именно пластмасата, от която е изработено се усеща не толкова премиум колкото е тази на самите слушалки и всичко останало в комплекта. Дизайна му от друга страна е страхотен, линиите са чудесни и в ръката се чувства изключително удобно и интуитивно.

 

 

Качество на звука

Neon 750 RGB звучат чудесно във високите и средните честоти и всеки музикален елемент е добре детайлизиран. Ако преминем към музика ще забележим, че ниските честоти не са силата на тези слушалки и баса не се усеща така силно както би ми се искало. Тук разбира се трябва да се спомене, че целта на геймърските слушалки далеч не е постигането на силен бас. Що се отнася до гейминг диалозите в игрите звучат кристално. Лесно можете да чуете идваща заплаха към героя ви и като цяло това да спаси мисията ви.

Микрофона е всепосочен и улавя звука чудесно и премахва повечето бекграунд звуци. Липсва единствено windshield и в някой случай при разговор може да се чуе вдишването и издишването на говорещия, ако микрофона е насочен по-надолу в близост до устните.

 

Обобщение

За завършек на това ревю мога да напиша, че предоставените от Genesis слушалки Neon 750 RGB са наистина топ избор за гейминг в ценовия си клас. Цената им от 75лв е изключително достъпна, а изработката и всички дизайнерски детайли са страхотни.

Благодарим на GENESIS за предоставения продукт за ревю.

Авотр: Екип ТВНОВИНИ.