Acer разширява своето семейство от тънки и леки лаптопи Swift с най-новите си попълнения, снабдени с процесори Intel®. Core™ Ultra, включващи интегриран чип с невронна обработка на Intel (NPU). За още по-голяма производителност и способност за интуитивно създаване на съдържание, творчество и игра, новите лаптопи Swift предлагат още по-мощна обработка и интегрирани функции с изкуствен интелект.

„След като дебютирахме с нашите първи лаптопи с процесори Intel Core Ultra миналия месец, ние представяме още повече продукти в нашата линия Swift. Предоставяме по-вълнуващо и ефективно изживяване на по-широк кръг създатели и професионалисти, които да се възползват от тези първокласни лаптопи с изкуствен интелект“, каза Джеймс Лин, генерален мениджър, “Преносими компютри и бизнес с ИТ продукти” на Acer. „Нашите модели разполагат с впечатляващи актуализации, които помагат на хората да правят още повече навсякъде и да бъдат по-добри.”

"Чрез интензивно техническо партньорство с Acer ние разширяваме нашето внимание чрез изключителната ориентация към мощността на процесорите към важни аспекти като енергийна ефективност, графики и използване на съвременни технологии. Лаптопите Acer Swift Go и Acer Swift X 14 представляват върхови примери за компютри с изкуствен интелект. Те работят с мощните процесори Intel Core Ultra и включват напълно нов процесор (NPU), предназначен за активиране на изкуствения интелект директно на устройството на клиента. Ние сме удовлетворени, че потребителите могат да се възползват от подобреното сътрудничество, увеличената производителност и творческите възможности, предоставяни от тези иновативни компютри", сподели Джим Джонсън, старши вицепрезидент и генерален мениджър на клиентската бизнес група в Intel.

Лаптопи Acer Swift Go с най-новата технология OLED екран, изкуствен интелект и Wi-Fi 7

Верифициран с платформа Intel Evo, новите Swift Go 16 (SFG16-72) и Swift Go 14 (SFG14-73) се захранват от процесори Intel Core Ultra и графични процесори Intel Arc, предлагайки търсеното съчетание от премиум производителност и целодневен живот на батерията до 12.5 часа2 за 14-инчов лаптоп и до 10,5 часа3 за 16-инчов вариант.

Допълнителните функции с изкуствен интелект, насочени към висококачествено изживяване и креативност, правят лаптопите от серия Swift Go още по-привлекателни. Създадени за улеснение при следващото поколение компютри, устройствата предлагат бърз достъп до Copilot в Windows с едно щракване на специалния едноименен клавиш. Вграденият асистент Copilot в Windows, оптимизира времето, прекарано при работа, творчество и игра на устройството.

И двата модела идват с 1440p QHD уебкамера с TNR технология, която осигурява по-високо качество на видеото, съчетана с подсилените от изкуствения интелект функции за конференции на Acer PurifiedView, включително замъгляване на фона, автоматично кадриране и корекция на погледа. Всичко това дава възможност за провеждане на видеоконференции с още по-високо качество. Уебкамерата се допълва от технологията Acer PurifiedVoice 2.0 с интелигентно шумоподтискане, която съчетава три микрофона за ясен, чист звук и намаляване на фоновия шум. Добавянето на Intel Wi-Fi 7 осигурява скорост на интернет връзката до 2,4 пъти по-бърза от Wi-Fi 6E[1] и поддържа лаптопите свързани, когато това е най-важно.

Като част от линията Swift и двата лаптопа притежават тънко и леко алуминиево шаси, което се отваря 180 градуса за по-удобна и лесна работа. Лаптопът Swift Go 14 разполага с опция за пълен контрол на подсветката на тъчпада, предлагайки различни настройки за модели с множество контролни опции. Това позволява на потребителите да използват директни команди чрез тъчпада за по-удобно и интуитивно изживяване.

Тъчпадът OceanGlass допълнително гарантира гладко на допир усещане и продуктивно изживяване с 44% по-голямо пространство за скролване5. Освен това моделите Swift Go сега включват най-новия Intel Unison 2.0, който позволява бърза и лесна връзка между лаптоп и Android или iOS устройствата на клиента6.

Подобно на своите предшественици, новите устройства Swift Go разполагат с живи, богати на цветове OLED екрани с върхова яркост от 500 нита, 100% DCI-P3 цветова гама и DisplayHDR™ True Black 500 сертификат.

Изображенията на 16-инчовия 3.2K OLED екран на Swift Go 16 са ярки и детайлни. Той предлага 3200x2000 разделителна способност и 120 Hz честота на опресняване. Swift Go 14 завладява с 14-инчов 2.8K OLED екран с 2880x1800 разделителна способност и честота на опресняване 90 Hz. И двата модела са TÜV Rheinland сертифицирани и имат Eyesafe® за намаляване на ефектите от напрежението и умората на очите. Освен това те включват опция за WUXGA сензорни екрани с активиране при допир или писалка, за още по-ефективно и полезно водене на бележки и скициране.

В допълнение, лаптопите Swift Go вече поддържат до 32GB LPDDR5X памет и надграждащ се 2TB PCIe Gen 4 SSD с два слота. Устройствата разполагат с най-новия набор от портове за свързване с периферни устройства и екрани, включително два порта USB Type-C с Thunderbolt™ 4. Двата модела предлагат бързо зареждане, порт USB Type-A с офлайн зареждане, HDMI 2.1 и четец за карти microSD. Лаптопите включват и Bluetooth LE Audio за подобрено безжично аудио.

Acer Swift X 14 – верифициран от Calman за творци и студенти

Новият Acer Swift X 14 (SFX14-72G) продължава традицията да предоставя мощни комбинации и впечатляващ екран. Сега устройството вече е с последни процесори Intel Core Ultra, графични процесори NVIDIA GeForce RTX 40 Series и предлага верифициран от Calman OLED панел с резолюция 2.8K.

Захранван от нови процесори Intel Core Ultra H-Series 1 и графични процесори NVIDIA GeForce RTX 4070, първокласният лаптоп позволява по-бързи работни процеси, подобрени с изкуствен интелект. Това гарантира по-ефективен стрийминг на живо, възможности за редакции на видео и 3D изображения. Технологията с изкуствен интелект NVIDIA DLSS 3.5, предоставя увеличени светлинни ефекти, разделителна способност и реконструкция върху графики, които са особено подходящи при интензивни игри и сложни приложения. Освен това Swift X 14 е сертифициран от NVIDIA Studio, има оптимизирани предварително инсталирани NVIDIA Studio драйвери и притежава вграден Copilot в Windows 11 (със специален ключ Copilot), който използва силата на изкуствения интелект и спомага за лесно и интуитивно управление на устройството и различните приложения.

Сертифицираният от Calman 14,5-инчов 2,8K OLED екран гарантира впечатляваща точност на цветовете с Delta E<2 при анимация, снимки и видео, така че творците и професионалистите реалистично да представят своите проекти. Ярките цветове се комбинират с невероятна яснота на OLED екрана, благодарение на неговите 100% DCI-P3 цветови възможности за обхват, рейтинг с висок контраст и пикова яркост от 500 нита с VESA DisplayHDR и сертификация TrueBlack 500. Екранът разполага с технологията Acer Light Sensing, която адаптира цветовата гама към околното осветление. И накрая, честотата на опресняване от 120 Hz осигурява наистина пълноценно повишено изживяване, докато гледате видео и се забавлявате.

Swift X 14 е готов да ви осигури идеално изпълнение на работни и учебни задачи. С него провеждането на видеоконференции е лесно и ефективно чрез комбинация от технологии с изкуствен интелект и FHD уебкамера, снабдена с TNR. Swift X 14 разполага с Acer PurifiedView и PurifiedVoice 2.0 за шумоподтискане, три микрофона за подобрено аудио, които предлагат ясна визуализация и безупречен звук. За ефективна свързаност, устройството разполага с най-новите портове и връзки. Два USB Type-C порта, HDMI 2.1 порт, четец на MicroSD карти, както и Wi-Fi 6E и Bluetooth LE Audio, които поддържат отлична функционалност. За да гарантират надеждно охлаждане, моделите идват с високоефективни топлинни решения, включващи голям вентилатор, двойни топлинни тръби и клавиатура с отвори за въздух. Swift X 14 разполага още с висококачествена конфигурация от памет до 32 GB LPDDR5X и до 1 TB SSD с PCIe Gen 4 интерфейс.