През изминалата година се научихме да отделяме повече внимание на здравето си и да полагаме грижи за близките си. И до днес се стремим да осигурим най-доброто за себе си и за хората, с които живеем. В условията на световна пандемия обаче това се оказва нелека задача. Вече се налага да прекарваме все повече време у дома и изглежда, че тази тенденция ще продължи по-дълго от очакваното.

У дома се чувстваме като в защитена среда, но за да я превърнем действително в такава, е необходима малко допълнителна помощ. Тя се крие в лицето на пречиствателите за въздух на LG, които се предлагат на българския пазар в два размера – единият е способен да пречисти въздуха в помещения до 60 квадратни метра, а вторият – до 90.

На пръв поглед впечатление прави дизайнът им – те значително се отличават от всички други продукти от този тип. И двата модела – LG PuriCare AS60GDWV0 и LG PuriCare AS95GDWV0 – притежават въртяща се на 70° глава и предлагат най-модерната технология за пречистване на въздуха LG 360° Total Care Filter System. Уредите генерират чист въздух на разстояние 7,5 метра, което позволява позиционирането им почти навсякъде.

Пречиствателите LG PuriCare са съвместими с функцията LG ThinQ. С нея може да включите уреда дори когато сте в офиса или преди да вземете децата от училище. А докато се намирате в дома си, умен дисплей ще ви покаже прецизна информация за концентрацията на фини прахови частици и миризми в цвят и цифри. Това е възможно благодарение на специални сензори, които задават параметри на въздушния поток и режима на работа на пречиствателя.

Темата за по-чистия въздух е все по-обсъждана не само заради разпространението на коронавируса, но и заради смяната на сезоните. През зимата наличието на фини прахови частици е много по-интензивно в сравнение с други периоди от годината. Пречиствателите LG PuriCare се справят и с тях – те притежават 6-степенна филтрация на алергени, миризми, вредни химикали в атмосферата и прахови частици с големина до 1 микрон.

Съвсем скоро ще настъпи и пролетта – сезонът, който често се свързва с появата на алергии. В голяма част от случаите сред най-засегнатите са децата. Ето защо пречиствателите на LG са особено подходящи за помещения, в които играят и учат най-малките. По-големият уред има независимо работеща долна половина, пречистваща въздуха в ниските зони, като това позволява да се постави и в стаи с бебета.

И така, LG пречиствателите се превръщат в един от най-важни уреди в дома не само заради вирусите и алергиите, но и за моментите, в които пренасяме вкъщи не само офиса, а и киното, фитнеса и всички останали любими забавления на семейството.