Какво да направим, ако обичаме да гледаме телевизия, но нямаме възможност за смарт телевизор? Решението на този проблем е смарт TV box-a!

Вероятно вече сте чували за смарт TV box и неговите предимства. А ако не сте, тогава можем да ви кажем, че наистина изпускате много. Нека видим защо. (за повече информация вижте в подробния материал за ТВ бокс в Televizori.eu)

Смарт TV box  е конзола, която може да бъде свързана към интернет с помощта на безжична Wi-Fi връзка или мрежов LAN конектор. Ако връзката е чрез кабел, тогава ще ви е необходим конектор, но ако не е така, може да използвате LAN-USB адаптер.

Връзката към телевизора се осъществява черз HDMI порта. Ако телевизорът не е от новите модели, то тогава можете да използвате AV конектор, но качеството на картината в такъв случай няма да е особено високо.

Също така, можете да закупите и камера за видео разговори в много месинджъри като Skype, Viber и др. За тези, които обичат да играят на интелигентни конзоли имаме още една добра новина - те поддържат свързването на различни игрови джойстици и геймпадове. Но за разлика от мишките и клавиатурите, когато купувате подобни аксесоари, определено трябва да сте убедени в съвместимостта им с Android OS.

С използването на смарт TV box, телевизорът ви се превръща единствено в монитор за показване на медийно съдържание от конзолата. А същевременно, не харчите пари за нов компютър!

Чудесно, нали?

Смарт TV box  - предимства пред други подобни устройства

Те на са малко:

  • удобен интерфейс
  • ниска цена
  • без ограничения за инсталирането на съдържание (за разлика от вградения SMART TV в съвременните телевизори)
  • изключителна функционалност на ниска цена

Разбира се, съществуват и някои дребни недостатъци, например:

  • необходимост от допълнителни кабели към телевизора и към контакта, за които трябва да се помисли отрано
  • използването на още едно дистанционно, тъй като устройството за дистанционно управление на телевизора по принцип не е съвместимо за
  • управлението на смарт TV box-а

За какво да внимаваме при избор на смарт TV box?

Когато избирате смарт TV box, трябва да обърнете внимание предимно на следните характеристики - версия на Android, оперативна памет, процесор и брой ядра, видео процесор, брой на USB изходи.

Оперативната памет е един от най-важните параметри. Всеки, който има компютър знае, че повечко RAM памет никога не е излишна. Ако искате да играете игри, струва си да помислите за модели с 3-4Gb RAM.

Що се отнася до процесора и видео процесора - колкото повече ядра, толкова по-добре. Повечето конзоли имат четириядрен процесор. За много от задачите е напълно достатъчно. Ако възнамерявате да гледате 4K съдържание или да го използвате като игрова конзола, по-добре е да разгледате опцията с поне 4-ядрени процесори, например Amlogic S912.