iPhone X е като сбъдната мечта за много, но има някой неща върху които трябва да се замислите в случай, че сте решили да си го закупите. На 27 Октомври ще бъде пусната възможността за предварителни поръчки на iPhone X, така че до тогава имате време окончателно да решите дали ще похарчите няколкостотин долара или не.

10. Селфи портрети

Портретните снимки, снимките които iPhone прави и размазва задния фон, вече могат да бъдаг направени и от предната камера на iPhone X.

 
9. Камера


Ако използвате много камерата на телефона си и искате най-доброто, то по-добре пропуснете iPhone 8 и заложете на iPhone 8 Plus или iPhone X. Двата модела са обурудване с двойна камера и качеството на изображението е перфектно.


8. Проценти на батерия


Ако искате да виждате постоянно пред очите си процентите оставащ заряд на батерията, то iPhone X ще ви разочарова. Поради специфичният дизайн в горната част на телефона се получава недостиг на пространство, поради което от Apple са забранили функцията показваща процентите. За да видите процентите в новият X ще е необходимо да издърпане “Notification” центъра надолу.


7. Full screen на приложенията

Разработчиците на приложения могат да добавят поддръжка на full screen върху изрезката със сензори, но ако не е добавено, то ще се наложи да гледате приложението изрязано от сензорите.


6. Изрязване на видеото

 


Предните сензори на телефона могат да скрият част от видеото, което гледате. Докато гледате видеото в 16х9 формат няма да има проблем, стига да не превключите в безрамков режим.


5. Как да заснемете екрата?

 
За да заснемете екрана на iPhone до сега трябваше да натиснете едновременно бутоните Home + Power, но iPhone X няма Home бутон. Необходимото действие тук е едновременното натискане на бутона за намаляване на звука и Power бутона.


4. Достъпност

iPhone 8 & X вече не поддържат Reachability. Това значи, че новият iPhone няма да може да се използва пълноцинно само с една ръка. Също така тъй като новият iPhone работи изцяло с жестове, за да издърпане Notification центъра е необходимо да сложите пръста с в горният десен ъгъл и да дръпнете надолу, което би било доста трудно да се направи само с една ръка, особено ако сте десничар.


3. Бързо зареждане


iPhone X и 8 поддържат “Fast Charging”, но все пак няма можете да се насладите на бързо зареждане, тъй като в комплекта няма “Fast Charging” зарядно. Ако искате да зареждате бъро, то ще ви се наложи да си купите ново зарядно от сайта на Apple за сумата от $79.


2. Face ID ще поддържа само едно лице.


За разлика от Touch ID което позволява да дадете достъп към устройството от различни пръсти, то iPhone X ще разреши само едно единствено лице. Ако решите да споделите използването на своя iPhone с някой друг ще се наложи да използвате парола.


1. Достатъчно сигурен ли е Face ID?


Очевидно Face ID е много сигурен. Има много въпроси относно Face ID, като например дали телефонът ще се отключи, ако сме със слънчеви очила. Според Apple не би трябвало да има каквито и да е проблеми тъй като Face ID прави 3D макет на лицето, също така при отключване се сканират и очите на потребителя с IR скенер. Това значи, че докато спите например никой не може да отключи вашият iPhone X, само показвайки лицето ви.

По всяка вероятност горните точки не биха ви накарали да се откажете да купите iPhone X, или ако не харесвате Apple, да станете техен фен, но това са някой интересни факти събрани на едно място.