http://www.samsung.com/Наскоро изтекоха новите слухове за Galaxy S8, те предизвикаха истерия сред люботелите на технологии заради комбинацията от две камери. Те вероятно ще бъдат с f/2.0 и f/2.3 отвори. Galaxy S8 ще разполага с 4K дисплей, който Samsung ще представят началото на 2017 година. По всяка вероятност може да очакваме представянето на смартфона на Световният Мобилен Конгрес (https://www.mobileworldcongress.com/) следващата година.

Спецификации на Galaxy S8:

Дисплеят ще е 5.2 или 5.5 инча Super AMOLED 4K, с плътност на пикселите повече от 800ppi. Ще бъде защитен с Corning Gorilla Glass 4. 

Според слуховете телефонът ще бъде представен в два вариянта - със Snapdragon 830 или ъпгрейднат Exynos процесори.

Еxynos вариянтът ще е съответно с Exynoss 8890 64-bit осемядрен (2.3GHz quad-core + 1.6GHz quad-core) процесор снабден с 4GB LPDDR RAM.

Ще поддържа LTE категория девет 4G. 

Батерията се очаква да е 3500mAh.

Операционната система ще е Android 7 Nougat.

Що се отнася до свързаност - Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac - dual-band и Wi-Fi Direct. Също ще поддържа най-малко Bluetooth v4.2, A-GPS, GLONASS, BDS и NFC. 

Galaxy S8 ще поддържа USB 3.1 - Type-C 1.0 конектор.

Galaxy S6 e вляво, Galaxy S7 е вдясно. Samsung ъпгрейднаха камерата на  S7 с много нови подобрения. Очакваме същото и в Galaxy S8.

Две 12 MP задни камери и 8MP предна камера с 2K поддръжка. Камерите ще бъдат осигурени от самите Samsung и може би Sony.

Интересни нововъведения

Ще поддържа ирис скенер? Да, Самсунг ще въведе ново ниво в сигурността на Вашият смартфон.

В извод на всичко написано до тук можем да кажем, че Galaxy S8 ще бъде най-съвършената конкуренция на iPhone 7 през следващата година.