Nokia G22 е едно от най-добрите изобретения на 2023 г. (според списание TIME). Сега той се завръща в цвета на 2024 г. - "Прасковен мъх", на цена от 299 лева.
 
Докато поколението Z продължава да предвожда ръста на домашните ремонти, известни като тенденцията„поправи си сам“, новата вълна от 4G и 5G телефони Nokia на HMD, които могат да се поправят в домашни условия, предизвикаха доста вълнение сред потребителите.  Всъщност през 2023 г. всеки четвърти смартфон, продаден от финландския производител в Европа, може да се ремонтира у дома, което показва доста значителна промяна в покупателните навици на потребителите.
 
Главният маркетинг директор на HMD (Human Mobile Devices), Ларс Силбербауер:

„Този телефон е евтин, добре изглеждащ, с чудесна камера и дори можете да го ремонтирате вкъщи. Награденият Nokia G22 символизира много от нещата, които вдъхновиха развитието на нашия бизнес, и е чудесен знак за това, което предстои за Human Mobile Devices през 2024 година.“
 
Рон Форсайт, вицепрезидент „Дизайн“ на HMD: 

"Много сме щастливи, че усилията ни да предложим ремонтопригодност във всеки ценови клас са признати от потребителите и дори от списание Time. Проектирането на това, което искат нашите фенове, епечелившата стратегия тук. Прасковеният цвят тази година ще бъде навсякъде, а вече и при един смартфон с възможност за поправка на супер достъпна цена. Добрият телефон не бива да вреди напланетата или да изпразва джоба ви."       
 
Ето кои са предимствата на Nokia G22 So Peach:
 
1.     Батерията
Издръжливост: Батерията издържа до три дни с едно зареждане
Капацитет: Запазва над 80% от първоначалния си капацитет дори след 800 пълни цикъла на зареждане
Бонус: Батериите се изтощават и това е нормално. С Nokia G22 обаче можете лесно да смените батерията с нова и да продължите да го ползвате по-дълго.
 
2.     Звукът
Преживяване: OZO Playback осигурява по-голяма чистота и баси на музиката ви.
Audio Boost: Тази функция ви позволява да увеличите звука. А когато искате да запазите музиката за себе си, просто свържете безжичните си слушалки.
 
3.     Камерата
Мощни лещи: 50-мегапикселовата задна камера на Nokia G22 е впечатляваща за тази цена.
Режими на заснемане: Има множество различни режими на снимане, с които ще сте готови да уловите най-добрите моменти от деня. А когато денят свърши, идва ред на нощния режим.
 
4.     Дизайнът
Достъпен шик: Този телефон не е просто красив, той е бюджетен.
Поправи си сам: Nokia G22 е много елегантен, но има нещо повече, отколкото се вижда на пръв поглед. Благодарение на функцията за ремонт QuickFix можете сами да смените батерията, екрана и порта за зареждане. Този "направи си сам" дизайн го постави в списъка на списание TIME с най-добрите изобретения за 2023 г.
 
5.     Гаранцията
Добавена стойност: Nokia G22 се предлага с 3-годишна гаранция. Спокойствието е безценно.
 
Nokia G22 е първият смартфон от HMD с опция за домашна поправка, последван от Nokia G42 5G. Те олицетворяват  стремежа на компанията да въведе възможността за ремонт при достъпните и стилни устройства. 
 
Цена и конфигурация
Nokia G22 So Peach е наличен в България в конфигурация 6/256 GB на препоръчителна цена 299лева.