Samsung Galaxy S10 ще бъде един от първите смартфони, които поддържат по-високи скорости на безжичен пренос на данни, осигурен благодарение на поддръжката на Wi-Fi стандарта. Wi-Fi 6. Очаква се новият смартфон да получи Qualcomm Snapdragon 855 процесор, който включва поддръжка на Wi-Fi стандарта 6.

Въпреки това, не всички потребители на първо време ще могат да се възползват от новата технология, тъй като в момента почти никой не разполага с маршрутизатор с Wi-Fi 6.

В момента няма много устройства с Wi-Fi 6, но с пускането на Galaxy S10 ситуацията на пазара може да се промени радикално.

Тази година можем да очакваме появата на пазара на редица водещи Android-смартфони, базирани на Snapdragon 855, благодарение на които списъкът на устройствата с възможност за работа в Wi-Fi 6 мрежи ще се разшири значително.

Според Qualcomm, през първата половина на 2019 г. търговските мрежи от пето поколение ще бъдат разположени в САЩ, Европа, Китай, Япония, Южна Корея и Австралия.

Samsung се очаква да представи Galaxy S10 по-късно този месец. Предполага се, че ще бъдат обявени три модела на S10: стандартът S10, с по-големия S10 Plus дисплей и по-достъпния S10E. Излизането на версията на флагманския смартфон с поддръжка на 5G мрежи трябва да се очаква малко по-късно.