От 2014 г., когато Samsung представи концепцията за дизайн на Galaxy Edge за екрана на смартфон, водещите мобилни устройства на компанията имат дисплеи, закръглени към левия и десния край. По този начин се постига ефект на допълнителна дълбочина и по-широка екранна перспектива. Планиран за най-близкия изход Galaxy S10 и S10 Plus също запазват тази характерна черта на корпоративната идентичност, добавяйки към камерата, вградена в дисплея.

А какво да кажем не за две, а за четирите страни? Xiaomi, най-големият производител на смартфони в Китай, също помисли за това и побърза да регистрира съответния патент под името "Пълен екран с 4-странен извит дисплей". Документът е публикуван на 5 февруари 2019 г. в глобалната база данни на Световната организация за интелектуална собственост. Илюстрацията показва син телефон Xiaomi с извит екран от всички страни.
Изглежда любопитно, но и малко нереалистично. Има големи съмнения, че може да се създаде такъв екран. В допълнение, можете да обърнете внимание на липсата на предна камера и странични бутони, за да контролирате силата на звука и да включите смартфона. Изглежда, че Xiaomi е патентовала само теоретичния облик на устройството, но все още няма ясна представа как точно може да се реализира идеята.

Въпреки това, осигурявайки концепцията с патент, една компания може да спечели известно предимство, когато и ако такива проектни решения станат технически осъществими.

Въпреки това, в обозримо бъдеще на пазара трябва да се появи друг, не по-малко екзотичен тип смартфони с извиващ се екран. Xiaomi има подобно развитие и вероятно ще научим повече за него на предстоящата изложба MWC 2019. Компанията ще представи и първия си 5G смартфон, който ще бъде специална версия на Mi Mix 3s.