Два специални екипа на bTV заминават днес в най-горещите точки на войната в Украйна. През цялата следваща седмица зрителите могат да проследят отблизо събитията от фронтовата линия в ексклузивни включвания на живо, репортажи и интервюта. Екипите на bTV ще достигнат там, където в момента се водят бойни действия. Но и там, където животът се опитва да продължи, въпреки ракетите.  
 
Как се живее вече 2 години в условия на война, може ли да се свикне със зловещия вой на сирените за въздушна опасност и с евакуацията като ежедневие – разказват специалните пратеници на bTV. 
 
Екипът на журналиста Стоян Георгиев, оператора Александр Осиченко и техническия сътрудник Марио Николчев ще срещне зрителите с военните действия по източното направление на фронтовата линия. Очаквайте разказ от „епицентъра“ на войната за тежките сражения в района на втория по големина град в Украйна Харков. В ефира на bTV актуалната картина и равносметката – от представители на въоръжените сили на страната и от местната власт. Специалните пратеници на bTV ще предават на живо и от столицата Киев точно две години след началото на ударите там и руската инвазия в страната.
 
Екипът на журналиста Цветана Балабанова, оператора Огнян Кръстев и техническия сътрудник Ивайло Ангелов ще бъде при местните жители в Одеса и бесарабските българи в региона. За отворените рани на войната – очаквайте емоционални истории за живота под постоянна военна заплаха. Но и разказ как хората там се опитват да продължат, въпреки всичко. Завърнаха ли се обратно в атакуваните си домове? И как поддържат връзка със своите близки, които избраха да са далеч от войната? Успяват ли да забравят за атаките, да работят спокойно и дори да се забавляват?
 
Картината на живо от Украйна и ексклузивните репортажи на нашите специални пратеници можете да гледате в емисиите на bTV Новините, в сутрешния и уикенд блок - „Тази сутрин“ и „Тази събота и неделя“, както и в публицистичното предаване „120 минути“. 

Тагове:
btv