Da Vinci създава среда, в която семейството може да участва заедно в ученето като приключение. Каналът има мисия да направи Интернет по-безопасно място. В деня на безопасния Интернет по Da Vinci – 7 февруари, в 18.00 ч. можете да се отправите на пътешествие през интернет света с две невероятни предавания за онлайн грамотност –  „Технологиите около нас” и номинираното за БАФТА предаване на Da Vinci „Потърси го”! 

Пълни с богата информация, поредицата кратки видеа „Технологиите около нас” надникват зад кулисите на дигиталния свят, разкривайки как работят съвременните технологии и как са се развили във времето. Като обхващат всичко – от виртуални услуги до най-новите видео игри, отделните епизоди представят различна тема всеки път. Гледайте “Технологиите около нас“, ако искате да изследвате дигиталната среда, да разкриете нейните тайни и да помогнете за изграждането на дигиталното бъдеще!

Сериалът „Потърси го!“  е за позволените и непозволените неща, свързани с интернет безопасността за деца, и обхваща теми от кибертормоз до защита на лична информация, както и много други.

В тази образователна поредица, в кратки епизоди, героите задават всички важни въпроси, докато обикалят из света онлайн, за да помогнат на семействата да научат повече за онлайн безопасността. Какво е интернет по принцип? Как да разпознаваме фалшивите новини? Кога е време да излезем от мрежата? Следвайте Мая, Джак и Гран в ежедневните им приключения в интернет и намерете отговорите на тези и на много други въпроси. С тези колоритни герои и децата, и родителите им ще се научат по забавен начин как безопасно да си проправят път в интернет, знаейки какво да правят, какво трябва да избягват и кое представлява заплаха и не трябва да бъде правено. С „Потърси го!“ можете да получите най-добрите съвети за разумно, безопасно и любезно общуване в интернет!