Седем дни качествено кино очаква зрителите в първата седмица на емблематичната кампания „Треска за Оскари“ по KINO NOVA. Всеки ден от 21:00 ч. киноманите ще могат да се насладят на разнообразни по жанр ленти – от впечатляваща комедийна драма, през приключенско фентъзи, до интригуващ трилър и вечни кино класики. 

В средата на седмицата (7 февруари) е време за класика със „Смело сърце“ – епичната историческа лента на Мел Гибсън с пет награди „Оскар“, включително за най-добър филм и най-добър режисьор.Сюжетът проследява историята на Уилям Уолъс (Гибсън), чиято страст и смелост обединяват шотландския народ в борбата срещу безмилостния английски крал преди повече от шестстотин години, в началото на четиринадесети век. Блестящата кино продукция е съчетание от романтика, интриги, героизъм и отчаяна битка за свободата на Шотландия.

Световният касов феномен и носител на цели 11 награди „Оскар“ „Титаник“ превзема телевизионния ефир в четвъртък (8 февруари). Леонардо Ди Каприо и Кейт Уинслет влизат в емблематичните образи на Джак и Роуз, млади влюбени, които стават част от първото пътуване на „непотопяемия“ Титаник. Но когато луксозният кораб се сблъсква с айсберг в Атлантическия океан, страстна им любовна афера се превръща във жестока съдбовен момент на оцеляване. В разказа за забранената любов и смелостта, създаден от Джеймс Камерън („Аватар“, „Аватар: Пътят на водата“), участват още Били Зейн, Кати Бейтс, Франсис Фишър и други. В края на работната седмица (9 февруари) е време за още един филмов шедьовър – „Кръстникът“.Франсис Форд Копола представя сагата за фамилията Корлеоне с Марлон Брандо в ролята на Кръстника Дон Вито. Режисьорът рисува смразяващата картина на възхода на една сицилианска фамилия, на загубата на властта и влиянието й в Америка. Копола майсторски балансира сцените от семейния живот и престъпния бизнес, в който са въвлечени членовете на фамилията. Заснет по романа бестселър на Марио Пузо, през 1972 г. брилянтният филм получава 3 награди “Оскар”, включително за най-добър филм и най-добър изпълнител на главна мъжка роля за Марлон Брандо.

С много екшън и истинска интрига идва уикендът в първата седмица на „Треска за Оскари“. В събота (10 февруари) зрителите ще се пренесат в Лос Анджелис през 50-те години в сложния разказ за полицейска корупция и холивудска поквара „Поверително от Ел Ей“. Трима много различни полицаи търсят истината, всеки по свой начин. Ед Ексли (Гай Пиърс) е златното момче на полицията, готов на всичко, за да се издигне, само не и да се продаде. Бъд Уайт (Ръсел Кроу) би нарушил правилата, за да постигне справедливост, но трудно овладява агресията си. Джак Винсънс (Кевин Спейси) се стреми към звездна слава и бързи пари, докато съвестта му не го тласка да последва Ексли и Уайт по единствения път към истината зад тъмния свят на престъпността в Лос Анджелис.

Даниел Крейг се превъплъщава за последен път в образа на легендарния британски таен агент Джеймс Бонд в „Смъртта може да почака“ – в неделя (11 февруари), от 21:00 ч. В зашеметяващата шпионска лента Бонд напуска активна служба и се наслаждава на живота в Ямайка. Спокойствието му е прекъснато, когато старият му приятел Феликс Лейтер от ЦРУ се появява на прага с молба за помощ. Мисията за спасяване на отвлечен учен се оказва много по-коварна от очакваното, отвеждайки Бонд по следите на въоръжен с опасни нови технологии злодей.

Кампанията „Треска за Оскари“ ще завърши на 10 март, когато предстои да бъдат раздадени и статуетките в 96-ото издание на най-престижните кино награди „Оскар“. Церемонията ще бъде излъчена на живо по филмовия канал KINO NOVA в нощта на 10-и срещу 11-и март, а кои ще бъдат големите победители, предстои да стане ясно скоро.

Повече информация за филмите можете да откриете на сайта, както и във Facebook страницата на KINO NOVA.