През юли JimJam ще представи истории, които ще насърчават децата да се осмеляват да задават въпроси, да бъдат открити и любопитни към света и ще им помогнат да преодолеят своите съмнения и несигурност. Подбраните филми и сериали ще разширят хоризонта на малките зрители и ще ги мотивират да говорят за темите в представените истории със семейството и приятелите си. Всеки ден от 12.15 до 13.25 и от 20.15 до 20.55 ч. очаквайте сериалите „Петсън и Финдъс“, „Дейзи и Оли“ и „Гризу“.

В сериала „Петсън и Финдъс“ Петсън живее в собствена малка ферма, обработва земята си и се грижи за животните си. Най-верният му спътник сред животните е любимият му котарак Финдъс, който му носи много радост. Заедно те овладяват ежедневието и преживяват вълнуващи и интересни приключения край близките езеро и гора, като разбира се, Финдъс често дразни любезния си стопанин със своята палавост... Във всеки епизод Финдъс поема ново предизвикателство. Предизвикателствата са подобни на тези, с които децата се сблъскват всекидневно, което улеснява идентифицирането им с героите в историите.

Сериалът „Дейзи и Оли“ насърчава малките зрители да бъдат любопитни и да задават въпроси за света около тях. Тези въпроси могат да варират от възвишени до смешни, от сериозни до глуповати – и всичко между тях. Прекарвайки всеки ден заедно, Дейзи и Оли, заедно със своите необикновени играчки - маймунката Бу и робота Уизи, откриват отговорите на своите въпроси.

Сериалът „Гризу“ ще запознае децата с Гризу – първия дракон пожарникар. Той е винаги готов за своите мисии по света! Гризу е малко драконче, което мечтае да стане пожарникар. Дори и да няма свободна работа в пожарната, той винаги е готов да помогне и пътува по света, за да изпълни мисиите си.  Когато всички позиции в пожарната са заети, началникътДавид намира на Гризу друга роля. И малкият дракон помага като пастир, готвач, цветар, археолог, пилот или дори моряк! Гризу влага в работата повече от всеки друг, като използва енергията си и своето "докосване", което винаги води до неочакван обрат…

Тагове:
анимация JimJam