Не пропускайте възможността за една голяма доза вдъхновение за коледно настроение и творчество по канал Da Vinci през декември и създайте истински коледни чудеса с празничните предавания „Опаковай Коледа“ и „Прекрасни коледни творения“! Всяка събота и неделя от 11.00 ч. ще можете да се забавлявате и да творите и сами да изработите уникална коледна украса и чудесни коледни изненади и подаръци за вашето семейство и приятели!

Предаването „Опаковай Коледа“ ще ви отведе в зимната работилница на чудесата на Ойнщайн, за да видите колко забавно може да бъде правенето на коледна украса и подаръци и от ежедневни предмети! Вижте как се прави приказен коледен замък от ролки от тоалетна хартия или пък коледно украсени къщи от картонени опаковки за напитки. След това можете да ги сглобите в празнични улици и дори в цял град, с което да украсите вашата стая. С Ойнщайн можете да измайсторите маската на Дядо Коледа от картонена кутия, коледни рамки за празничните ви снимки, джобен Дядо Коледа, в който да държите вашите бонбони, снежни човеци от кутии за напитки, забавни говорещи кукли от щипки и хартия, свещник от кръгли камъни и чиния и какво ли още не… Можете да направите коледни подаръци дори за вашите домашни любимци – вижте как се прави например кучешка колибка от картонена кутия или пък легло за котки! 

Не по-малко вълнуващи идеи за коледни изненади ви очакват в предаването „Прекрасни коледни творения“! Вижте как да направите плъзгащ се кънкьор, използвайки силата на магнитите, или пък елфи, които да стоят на вашия рафт през този празничен сезон, както и нещо наистина специално с най-хубавите намерени шишарки. Децата в предаването събират цял куп пръчки навън и ги използват, за да направят празнична звезда за закачане. Те ще измайсторят разбира се и празнични картички от неща, за които дори не сте си и помисляли, че могат да се използват за коледни поздравления. Ще създадат сладки герои за игра от различни видове щипки, пляскаща играчка птица, забавна игра с кубчета с лице, коледен чорап от картон, голям гном, за да съберат в него всички малки гномчета, които нахлуват в студиото, коледно дърво, под което да съберат всички подаръци…

Отдайте се на коледно творчество с Da Vinci през декември всяка събота и неделя от 11.00 ч. и споделете своите празнични изненади със семейството и с приятелите си!