През лятото канал Da Vinci предлага предавания, които вдъхновяват децата да проявят творческата си същност, да импровизират и да усетят радостта от създаването на нови неща. В тези пълни с идеи, игри и творчески ентусиазъм предавания децата ще открият науката зад собствените си творения.

Как се създават фигури от лист хартия? Как се смесват две рисунки в една? Как се построява лабиринт за топчета? Как се прави задвижвана от вятъра количка?  Паяк с невероятен отскок, танцуващо кученце, гладно жабче, морска костенурка, малък динозавър, подскачащо насекомо… всичко това може да бъде направено у дома заедно с децата в предаванията „Прекрасни творения“ и „Лаборатория за прекрасни творения“ – всеки ден в 7.10 ч. 

 

Много нови и интересни неща оживяват в шоуто "Прекрасни творения"! Импровизирайте с материалите, които имате вкъщи, и създайте творения с пластилин или глина и с прости предмети от бита! Ще бъдете запленени от тези страхотни идеи за правене на неща – всеки епизод показва как да сътворите нещо ново. Направете телевизор от картон, за да гледате свои собствени филми от хартия. От картон можете да направите и клюн, който кълве. Ще ви покажем и как да превърнете гъбата в лодка, която наистина да плава, или пък да си направите свое собствено въображаемо насекомо от кутия за яйца...  А знаете ли как да сътворите приятел пингвин със стар чорап и чаша ориз?

 

В „Лаборатория за прекрасни творения”  творчеството отново се среща с науката. Присъединете се към децата в поредицата за забавни експерименти с ежедневни предмети и разкрийте вълнуващата наука зад всяко творение. Влезте в лабораторията и направете парашут, като употребите найлонов плик, за да използвате въздушното съпротивление. Вижте също как се строят някои сгради, които могат да се разклатят. Направете уникален мост и страхотна въжена линия. Включете се във вълнуващ експеримент за направата на усукана спираловидна писта, а после направете състезателни коли, които се задвижват с триене…

 

Не пропускайте и нестандартните идеи и попаденията, творческите  лудории, експериментите  и кулинарните творения на палавите деца в забавната поредица на Da Vinci „Как да правим нещата добре“ – всеки делничен ден в 15.40 ч. Газирани покани, огромни гърмящи конфети, торта за мачкане, поднос с шеги, купички, които могат да се ядат, капан за комари… Искате ли да научите как да създавате всякакви невероятни неща? Знаете ли как да направите роза от авокадо, бомбички за вана, шпионски перископ или пък да уплашите семейството си с моркови? Научете как да направите капан за комари, лава лампа, екосъобразни водни бомбички и цветен кинетичен пясък. Разберете как да превърнете любимите си плодове в сладолед или пък да направите на кучето си ледено лакомство. От изкуства и занаяти до готвене и шеги – можете да учудите приятелите си и да изумите родителите си с невероятни трикове.

Вижте всичко това и още много други смайващи неща и се отдайте на експерименти, забавления и творчески ентусиазъм с предаванията за творчество на канал Da Vinci през лятото - те ще ви провокират да учите и да творите, докато се забавлявате, и да направите живота си интересен и по-вълнуващ!