В сезон 10 на „Мексиканска кухня с Пати“ шеф-готвачът Пати Джинич посещава централния щат Халиско, родното място на някои от най-обичаните културни традиции и продукти в Мексико. От втория по големина град в Мексико – оживения, креативен и процъфтяващ Гуадалахара, до любимата плажна дестинация Puerto Vallarta, пътуването на Пати е изпълнено с приключения и невероятни ястия.
Тя изследва историята и страстта на музиката на мариачите, проследява процеса на производство на текила от полето с агаве до масата за дегустация, преживява историческото състезание по конна езда, наречено „ескарамуза“, и опитва емблематични за региона ястия като „birria”, „barbacoa”, „menudo” и, разбира се, прочутите „tortas ahogadas”. Присъединете се към Пати, която с всяка хапка открива родното място на толкова много мексикански класики.
Премиера: 24 kitchen, 21 септември 2022 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всяка сряда от 13:00 ч.