Поредица „Изследователи: В открития Космос“ продължава със сезон 4 по канал Da Vinci – с нови предизвикателства и с нови открития – от 4 до 31 юли, всеки делничен ден в 17.35 ч. Инженерът от Масачузетският технологичен институт и експерт по астронавтика Емили Каландрели продължава да води зрителите на невероятни пътешествия в Космоса! 

Ще разберем за следващата мисия на НАСА да изпратят кораб до Слънцето. Ще видим няколко случая, в които космически кораби са изгубени в Косомоса, а някои от тях по-късно са намерени. Ще научим за пътешествията на кораб, който прави удивителни снимки на Меркурий, Юпитер и Марс. Ще видим методите, които използва НАСА за приземяване на кораб на Марс от 1997 г. Телескопът "Хъбъл" yще ни осигури удивителни гледки към прирдата, звездите и далечните галактики. Ще се запознаем с постиженията на Армстронг и Бъз Олтрин – двамата астронавти, стъпили на Луната.  

Ще видим първата афроамериканка в Космоса и първия кораб, достигнал междузвездното пространство. Един късметлия ще спечели награда, с която ще отиде на Хаваите, за да усети какво е да живееш в среда, подобна на тази на Марс. Емили Каладрели ще говори с двама експерти, от които ще научим кое е истина и кое е мит в популярната информация за Слънчевата система. Тя ще ни покаже и как можем да оцелеем в Космоса и какво ли още не в новия сезон на „Изследователи: В открития Космос“ – от 4 юли по Da Vinci.

 

 

Тагове:
Космос Da Vinci